Priser Prøysen: Denne gjengen får æren av å spille den aller første juleforestillingen i Frogn nye flerbrukshus, Smia. Her blir det dans, latter og litt juledrama lørdag og søndag. Instruktør er Cathrine W. Langlie. Se flere bilder på amta.no.Alle foto: Mariann L. Dahle

«Itte gløm» helgens Prøysen-teater i Smia

Av
Publisert
DEL

Spretne mus, ikke fullt så spretne dompaper, en doktor, ei våken jente og nisser i alle størrelser lover julestemning for alle penga i Prøysen-forestillingen «Den vesle bygda som glemte det var jul».

- Ikke glem å komme, folkens, sier skuespillerne i Drøbak studiescene.

«HØGT OPPI ÅSEN lå det ei lita bygd for seg sjøl. Folk som bodde der var akkurat slik som andre folk i andre bygder. Noen var store, og noen var små; noen var flinke, og noen var late; og noen likte fiskeboller bedre enn kjøttkaker, og noen likte kjøttkaker bedre enn fiskeboller. Så de var nokså forskjellig, men når det gjaldt en ting, var de helt like alle sammen. De var så fæle til å glømme.»

Slik åpner Prøysen-eventyret den aller første juleforestilling i Smia er basert på. Betimelig dukker det også opp en smed.

Humør: Niina Bjørklund og Ann Helen K. Hageberg byr på mye glede.

Humør: Niina Bjørklund og Ann Helen K. Hageberg byr på mye glede.

NI ERFARNE SKUESPILLERE fra Drøbak studiescene og åtte danseglade jenter fra Creative Studio har denne uka hatt hektisk innspurt til forestillingene 3. og 4. desember. Yngst på scenen er ti år gamle Simone Norås, som har danset i to år.

– Jeg gleder med skikkelig, smiler Simone som går i 5. klasse på Sogsti skole, men så kommer hun på at hun gruer seg litt også;

– Nesten hele klassen min kommer. Og jeg kommer helt alene ut på scenen!

Dansere: – Jeg gleder meg skikkelig, sier Simone Norås (nr. 2 fra v).

Dansere: – Jeg gleder meg skikkelig, sier Simone Norås (nr. 2 fra v).

De unge koreografene Nora Louise Andersson og Celin Grønnern har laget både showdans og moderne dans til danserne som er fra 10 til 13 år.

– Vi har sjukt snille lærere, sier Ingrid Røvig ikledd musedrakt.

SE STORT BILDEGALLERI HER

LES OGSÅ:

Kose-skilpadden som forsvant fra gavehaugen i fjor dukket opp på uventet sted 

NYE LOKALER HAR vært etterlengtet i en årrekke av Drøbak studiescene som har hatt Drøbak kino som fast tilholdssted.

Redder bygda: «Det er noe vi har glømt nå igjen. Det er noe med ei lita gran» sier den lille jenta i Prøysen-eventyret. Hun spilles av Karoline M. Strand. Her med Fabian Klevan og Thomas Kopperud.

Redder bygda: «Det er noe vi har glømt nå igjen. Det er noe med ei lita gran» sier den lille jenta i Prøysen-eventyret. Hun spilles av Karoline M. Strand. Her med Fabian Klevan og Thomas Kopperud.

– Nå er dere her – hva synes dere?

– Dette blir bra, her er lys og lyd på plass og alt er nytt. Man må alltid bruke litt tid på å venne seg til nye steder, men vi ser fram til endelig å ta salen skikkelig i bruk, sier Øyvind Solli.

Pianist Olav Nordsjø Lund utgjør for anledningen hele bandet, med drahjelp av digitale krefter. Prøysen-viser kommer dryssende som kanel på julegrøten, med julekveldsvise, romjulsdrøm og du og jeg og dompap'en.

– En hyggelig og morsom familieforestilling som passer for alle fra fire år og opp til hundre. At Prøysen er i vinden med Snekker Andersen på kino, er god timing, sier Øyvind Solli.

Og husk; her får du ikke en dag i mårra. Forestillingen framføres kun  helgen 3. og 4. desember.

– Løp og kjøp! oppfordrer ensemblet i Drøbak studiescene.

Artikkeltags