Ni år gammel skoleelev i Oppegård døde av hjernehinnebetennelse

SORG: Eleven som døde gikk på Vassbonn skole i Oppegård.

SORG: Eleven som døde gikk på Vassbonn skole i Oppegård. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Eleven var ni år og gikk på 4. trinn ved skolen. - Det er med dyp sorg vi mottok budskapet om at barnet som var innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse er død, sier ordfører i Oppegård kommune, Thomas Sjøvold.

DEL

OPPEGÅRD: Eleven ved Vassbonn skole som var innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse, døde torsdag 30. mai.

- Det er med dyp sorg vi mottok budskapet om at barnet som var innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse er død, sier ordfører i Oppegård kommune, Thomas Sjøvold.

Eleven var 9 år og gikk på 4. trinn ved skolen.

- At et barn dør er det verste som kan skje. Vår dypeste medfølelse og varmeste tanker går til familien, sier Sjøvold.

- Nå fokuserer vi på å ivareta familien, medelever og andre personer som var nære. Skolen vil åpnes for 4. trinn søndag, og vil også ha en åpen samling på skolen mandag etter skoletid. Her kan de som ønsker det, komme sammen for å sørge og snakke sammen, sier Sjøvold.

Liten risiko for å bli syk

De andre elevene i klassen, og personer som har vært i nær kontakt med eleven, har fått antibiotika og vil bli vaksinert i løpet av de nærmeste dagene. Dette gjelder rundt 35 personer. Kommunen er i kontakt med dem det gjelder.

- Vi mener at vi nå har god oversikt over hvem dette er, men er du i tvil, ta kontakt med smittevernkontoret, sier kommuneoverlege i Oppegård kommune, Dianne Lustvee Steenberg.

Hun understreker at det er svært liten risiko for å bli syk.

-I nesten alle tilfeller av smittsom meningokokksykdom (smittsom hjernehinnebetennelse / blodforgiftning), er det bare enkeltstående tilfeller. Kun i 1-3 prosent av tilfellene er det andre syke, sier Steenberg.

Kommunen samarbeider tett med Folkehelseinstituttet.

- Vi venter nå på prøvesvar fra Folkehelseinstituttet for å vite hvilken type vaksine vi skal gi til de som var nærmest barnet, sier Steenberg.

Det er ikke grunn til å avlyse større arrangementer eller samlinger.

Vær oppmerksom på syke barn og unge

Selv om risikoen for smitte er svært liten, er det likevel viktig å være oppmerksom på spesielt barn og unge som blir syke. På Folkehelseinstituttets sider kan du lese mer hvilke symptomer du bør være oppmerksom på.

Les informasjon fra Folkehelseinstituttet.

Her kan du ta kontakt

Har du spørsmål, ta kontakt med smittevernkontoret i kommunen telefon: 982 98 747. Kontakt fastlege eller legevakt ved mistanke om sykdom.

Smittevernkontoret kan kontaktes også utenom ordinær åpningstid.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags