Helt på kanten av veivesenet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Og langt over kanten er det mange av oss som mener, for nå har veivesenet foretatt sin årlige kantslått langs veiene på Nesodden. At det er behov for klipping langs åkrene, slik at ugresset ikke sprer seg dit, skjønner jeg, men de andre stedene er det vanskelig å forstå hensikten. Det må være mangel på kunnskap, for slik kantslått fører bare til unødige skader. Det reduserer nå bare plantemangfoldet og dyrelivet.

I en tid med stadig færre humler og bier, er det et sterkt behov for å beholde en viss fauna som dekker deres behov. Og de lever også av planter langs veikanten. Mye slik kantslått skjer i områder med moderat plantevekst og har liten eller ingen betydning for trafikksikkerheten.

En kort stund var det for eksempel mange av oss, sammen med insektene, som kunne glede seg over blomsterprakten fra utsikten på Varden og ned til Håkonkastet. Der var det i år mengder av Ormehoder på begge sider av gang- og sykkelveien. Blå, vakker og en typisk humle- og bieplante.

Nesodden kommune skal jo i årene framover bli enda grønnere.

Jeg sparker derfor ballen over til kommunens miljøkonsulent, som må få fylket til å slutte med eller utsette det meste av kantslåtten til september.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken