TRYKK HER FOR Å PRØVE AMTA GRATIS UT MÅNEDEN!

La oss starte med ledervervet. Det er klart at det er Eivind Hoff-Elimari som får fornyet tillit der.

– Jeg takker for tilliten og er veldig glad for bredden, engasjementet og kompetansen som ligger i det nye styret. Jeg håper også at vi som styre blir enda bedre på å bruke all erfaringen, engasjementet og kompetansen som ligger i Nesodden MDGs over 180 medlemmer, for å gjøre halvøya til et enda bedre sted for mennesker og miljø, sier han i en pressemelding etter det digitale årsmøtet 24. januar.


To nykommere

Hoff-Elimari får med seg en del nye ansikt i styret. Her er en nærmere beskrivelse av nykommerne.

  • Helga Trømborg er 40 år, har to barn, er ingeniør og bor på Fjellstrand. Hun er nytt styremedlem.

– Jeg vil jobbe for et lokalsamfunn hvor tidsklemma ikke er så stram og hvor vi voksne ikke trenger å kjøre så mye. Et lokalsamfunn hvor tjenester og aktiviteter er tilgjengelige for alle, også eldre og folk med funksjonsnedsettelser, sier hun og fortsetter:

– Og hvor barn ferdes fritt og trygt i nærmiljøet sitt, for i barnas nærmiljø ferdes bilistene på barnas premisser, ikke omvendt. Snart skal det gå an å sykle gjennom skogen, fra Alværn til Fagerstrand.

TRYKK HER FOR Å PRØVE AMTA GRATIS UT MÅNEDEN!

  • Stina Reksten er født, oppvokst og ganske nylig «hjemflyttet» til Nesodden. Hun er en annen nykommer.

– Vi er en del av naturen. Ved å ta vare på den tar vi vare på oss selv og hverandre. Og skader vi den så skader vi også oss selv. Sønnen min på 3 år heter Arne, oppkalt etter Arne Næss som var en pioner for denne tankegangen i vestlig filosofi. Jeg ønsker at Arne skal vokse opp på et Nesodden der vi respekterer naturen, for uten den er vi ingenting. Jeg elsker nesoddingene og er glad for at mange her, uansett partitilhørighet, deler denne tankegangen, sier hun.

Selv jobber Stina i FN og hun har en lang bakgrunn fra fredsdiplomatiet. Blant annet har hun jobbet på Balkan og i Afghanistan, der hun møtte Taliban i de tidlige fasene av fredsprosessen. Selv satt hun altså på årsmøte i Nesodden MDG mens Taliban var på Soria Moria i Oslo.

– Livet forandrer seg. Men jeg tror min erfaring i konfliktløsning kan komme godt med i lokalpolitikken, spøker hun.

Styret

Det nyvalgte styret består av Eivind Hoff-Elimari (leder), Helga Trømborg, Arne Thodok Eriksen, Mathias Rongved, Jim Roger Larsen, Stina Reksten, Stefan Norris, Gisle Totland, Gunhild Vatn, Tonje Jacobsen-Loraas, Helene Spørck Sundt Hoel og Hogne Neteland. Øyvind Solum, Håkon Sælen og Mads Greaker ble valgt som varamedlemmer. Årsmøtet valgte også en programkomité, som vil bli ledet av Vidar Sæbjørnsen.

TRYKK HER FOR Å PRØVE AMTA GRATIS UT MÅNEDEN!