(Nettavisen): Revene skapte i fjor sommer splid mellom beboerne på Malmøya, Ulvøya og Ormøya. Den gangen var det mye som tydet på at noen hadde matet revene og satt pris på deres nærvær, mens flere beboere på øyene var redde for å ha dem så nærgående.

Nå viser nye opptak at det fremdeles er rev på stedet. En katt og en rev møttes til kamp i en hage på Ormøya. Her kan du se hvordan det gikk:

Advarte mot reve-mating

I fjor var det mye som tydet på at noen hadde matet revene, og satt pris på deres nærvær, mens flere beboere på øyene var redde for å ha dem så nærgående.

Dette bekreftet også Bymiljøetaten i Oslo overfor Nettavisen.

– Det er helt soleklart at noen har matet reven. Det er nok eksotisk, men så lenge man mater rev, er det et «losing game», sa hun, og forklarte at reven da bare vil komme tilbake igjen.

Det er trolig to revefamilier med tam rev på Malmøya, med til sammen 10-12 rev, og et par individer på Ulvøya. Turtumøygard har ikke hørt om at det er et problem med tam rev på Ormøya, men nå kan ting tyde på at reven har slått seg ned der også.

Fryktet reveangrep

Lokale beboere som plutselig hadde fått rev som nærmeste nabo på Oslo-øyene sa til Nettavisen i fjor at de fryktet hvordan reven ville reagere om den ble skremt.

– Jeg er redd for skade på både spedbarn i vogner som står ute og redd de angriper barn generelt. Jeg har sett en rev gå mot barnehagen her, sa en beboer på Malmøya.

Malmøya er bare et steinkast unna Ormøya og de to Oslo-øyene er knyttet sammen med bro.

I mars skapte en rev konflikt på Bygdøy, etter at den tok livet av en pomeranian-hund i området. Reven ble til slutt avlivet.