NESODDEN: – Jeg prøver i størst mulig grad å ikke reise til byen og forholder meg til hjemmekontor, forteller Julia Mester.

Vi møter henne på Tangen brygge en tidlig morgen. Hun har tatt sykkelen til brygga, og føler seg komfortabel med det.

– Nå velger jeg å bruke sykkel til brygga framfor buss. Egentlig føler jeg meg tryggere på båt enn buss. Det er i første rekke fordi det er romsligere på båten, forteller Mester.

Hun er på ingen måte alene i valget om å la være å reise kollektivt til Oslo. Båtavgangene til Oslo, som til vanlig er velfylte om ikke si overfylte, har den siste uken hatt et begrenset antall reisende.

Betydelig reduksjon

At det er færre som reiser kollektivt etter den siste ukens innstrammete restriksjoner er noe også Ruter har registrert

– Vi har ikke oppdaterte tall for perioden etter utbruddet av den muterte viruset den siste perioden, forteller Øystein Dahl Johansen, pressevakt i Ruter

Han kan fortelle at fram til uke tre lå reduksjonen på rundt 50 prosent av normal trafikk.

– Det er en betydelig reduksjon og det ser ut som at mange er flinke til å følge oppfordringene om ikke å reise kollektivt med mindre man må. Reduksjonen for båt samstemmer med nedgangen i trafikk for andre av områdene vi dekker i Viken, opplyser han.

Flinke folk

I Nobina, som driver busstrafikken på Nesodden, har de også registrert at folk forholder seg til de nye restriksjonene som er innført.

– Belegget den siste uken forteller at folk har tatt alle oppfordringer på alvor, forteller Torkil Agerup i Nobina.

De har registrert at reisende bruker munnbind, og i den grad det lar seg gjøre holder god avstand.

– Vi ser jo at folk reiser mindre. Ikke bare dem som skal til båten. Det gjelder i like stor grad dem som skal ut for å gjøre innkjøp i butikkene rundt på Nesodden. Jeg må si at folk er flinke, sier Agerup.