DRØBAK: – Vi skjønner hvis folk er skuffet. Vi er skuffet selv, og vi vet at folk er sultne, sier daglig leder Kenneth Holm i selskapet Den Runde Pizza AS, som har inngått franchiseavtale med Pizzabakeren.

For noen uker siden uttalte eierne at de endelig var i mål og fristet med åpning 19. oktober. Nå er den utsatt på ubestemt tid.

Venter med ny dato

Første etasje i Kirkegata 4 har stått tom etter at Pilletrilleren flyttet ut i 2019, og en titt inn vinduene avslører at lokalet er temmelig fullt av pappesker og skrot.

– Vi skal få tømt søppelet, og tør ikke å gi noen ny dato for åpning. Det får vi vente med, sier Kenneth Holm og Ghader Ghaderi, som er innom når Amta kommer forbi.

Sammen med Ravand Khalid Abdullah utgjør de trioen bak bedriften som har ambisjoner om å mette drøbakfolk med take away-pizza. Alle tre har faste jobber ved siden av.

Holm forteller at forsinkelsen nå skyldes at de venter på brukstillatelse fra Frogn kommune. Ifølge Holm skal dette være en formalitet. Han er ikke bekymret for at bakeriet kan bli stoppet på noe vis.

– Nå ønsker vi bare å gjøre alt helt klart i lokalene før vi annonserer åpningsdato, men den kommer, lover Kenneth Holm.

Fikk 34 søknader

I begynnelsen av oktober annonserte selskapet også etter ansatte: Nærmere bestemt ti pizzabakere.

– Vi fikk 34 søknader, både fra ferske og mer erfarne bakere. De er fra Drøbak og områder omkring, og noen av dem vil bli innkalt til intervju om ikke så lenge, sier Kenneth Holm til Amta.

Planen er å ha minst to bakere i sving i åpningstiden. Her vil de se an pågangen.

Dette skrev Amta om den forrige leietakeren i 2018:

Tidligere artikler om Pizzabakeren: