Drøbak/Ullerudbanen: – Det er fint å starte opp sommerferien på denne måten, sier jentene som spiller på et kjempegodt åtteårslag i DFI.

– Ja. Vi er ganske gode og vinner de fleste kampene våre. Treneren heter Bård og er kjempeflink. sier duoen som går på Drøbak Skole der de skal opp i 4. klasse til høsten. Men før det skal de rekke en masse moro.

– Det som blir mest moro for meg, er å reise til Kroatia. Det blir deilig, sier Bella mens Josephine er litt usikker på akkurat hvor hun skal.

– Jeg skal reise til der mammaen til mammaen min bor, og jeg tror det er ganske kaldt der. Men det blir sikkert kjempebra uansett, sier Josephine før skolevenninnene steller seg opp for å bli tatt bilde av til Amta.

Bildeserie

BILDESERIE: Se hvem som er på DFIs fotballskole denne uken

Herlig gjeng

Utpå minifeltet på Ullerud finner Amtasporten en herlig gjeng, som skal i gang med konkurransen himmel eller helvete – som i bunn og grunn er en form for straffesparkkonkurranse der den som ikke scorer, selvfølgelig ryker ut. På rekke og rad legger Albert, Sander, Falk, Oliver, Liam, Marius, Bror, Helmer, Olav og Aksel ballen til rette på straffemerket, mens trenerne Isac og Emil sørget for at alt foregikk ifølge fair play. Og den ene suseren satt i nettmaskene, etter den andre, og gutta var så gode at de ikke rakk å bli ferdig før lunsjen. Men heldigvis greide den herlige gjengen å stille til et lagbilde, til ære for fotografen.

Fornøyd

Primus motor, fotballskolesjef og akademisjef Morten Andersen måtte i år innse at det var litt færre med enn i fjor.

– Men sånn har det jo vært i tiden etter Korona. Aktiviteten har gått ned blant barna, og da må vi voksne trå til et tak for å få med oss ungene tilbake til idretten. Spesielt de aller yngste, som egentlig ikke har kommet i gang med en eller annen sport.

– Jeg er allikevel veldig fornøyd med at rundt 150 barn er med, og jeg kan love dem en topp uke her på Ullerud, sa den alltid like entusiastiske Morten før han blåste til lunsj etter den første økta i årets KIWI fotballskole.