Solgry barnehage arrangerer livredningskurs for barna

Etter et førstehjelpskurs i vår var det stort engasjement blant foreldrene i Solgry barnehage.

DEL

DRØBAK: – Det er foreldrene som har engasjert og vært initiativtakere til dette, sier styrer i barnehagen, Linda Martinsen.

Etter at de ansatte i Solgry barnehage hadde et førstehjelpskurs i høst, ønsket foreldrene å ha det samme. I etterkant av kurset diskuterte de fordelene med et livredningskurs og en hjertestarter i barnehagen.

– Vi søkte midler fra fylkeskommunen, og fikk innvilget penger til et livredningskurs for ansatte og foreldre, sier Martinsen. Vi skal også gjennomføre kurs for de eldste i barnehagen, som er fem og seks år. 

Trygghet for nærmiljøet

Samarbeidsutvalget og 17. mai-komiteen i Solgry barnehage begynte dermed å samle inn penger til en hjertestarter. I tillegg til at alle inntektene fra 17. mai festen gikk til det formål, hadde de en kronerullering.

– Det var mange som bidro og syntes dette var et godt tiltak, sier Anette Aaser-Stene, leder av samarbeidsutvalget i barnehagen.

Solgry barnehage ligger nærme et område med mye mennesker, derfor tror både foreldre og de ansatte at en hjertestarter i barnehagen kan bidra til trygghet generelt i nærområdet.

– Skulle det skje noe, er det en trygghet ikke bare for de ansatte og barna, men også for foreldre, andre besøkende og folk i nærheten, sier Aaser-Stene.

Artikkeltags