Freya levde et rolig liv hvor hun svømte fredfullt oppover i Oslofjorden sommeren 2022. Hun slappet av, smilte og tok med seg glede til det norske folk. Alle bildene viser at hun ikke var noe fare for oss mennesker, men at akkurat oss kunne utgjøre en fare for henne. Det var oss mennesker som løp, kranglet og gjorde alt man kunne for å se eller bade med kjendisen Freya, mens hun bare sov eller svømte rundt.

Hun ble i dag drept av Fiskeridirektoratet som mente at hun satt «menneskers liv og helse i fare» men var det egentlig Freya som satt liv og helse i fare, eller andre mennesker som satte hun i fare? Denne begrunnelsen fra Fiskeridirektoratet har et stort hull! Det er ingen indikasjon på at hun satte oss mennesker i fare. Uskyldige Freya gjorde aldri noe galt og kom aldri mot oss. Det var vi som kom mot henne. Har mydighetene gjennomført tiltak mot feil art?

Den myrdete kjendisvalrossen har gått viralt globalt og hele verden følger med på denne superstjernen. Dette drapet er en skam for Norge og vi har blitt dårlige rollemodeller for andre land.