Gå til sidens hovedinnhold

Fisketreff, Tellefsen og Barnas dag - se hva som skjer i helgen!

Artikkelen er over 3 år gammel

LITT AV HVERT

Atelier Agnor, Fagerstrand. Utstillingsåpning lørdag 2. juni kl. 13.00. Marit Bekkhus, Kari Krosby, Elin Østby, Tove Emmitt, Malin K. Bruland, Neriza Wærnes Godlien.

Familiedag på Breivoll, lørdag kl. 11.00 Vinterbro. Vi skal finne planter, insekter og fugler og kanskje noen amfibier. Bli med på Sabimas store artsjakt 2018 i regi av Follo sopp- og nyttevekstforening.

Oslofjorden Kunstsenter utstillingsåpning lørdag kl. 13.00. Billedkunstner Harald Kolderup og Kirsti Aasheim, grafikk.

Fiske- og familiedag ved Øvredammen:Søndag kl. 11-14. Gratis.

Barnas dag, Follo museum: Søndag kl. 11–15. Inngangspris kr 70, kr 250 pr familie. Det koster ingenting ekstra for aktivitetene. Barn 0–3 år gratis.

Sommerkonserten med Arve Tellefsen

Til lørdagens sommerkonsert i Drøbak kirke kommer musikkens gentlemen Arve Tellefsen og Einar Steen-Nøkleberg.

– To herrer som aldri ruster, som har en lang internasjonal karriere, og som fortsatt trollbinder sitt publikum, sier kultursjef Pål Mørk som godt husker Arve Tellefsen fra fjorårets konsert hvor han vandret spillene rundt i kirken og sjarmerte publikum. Og Einar Steen-Nøkleberg som fremførte halsbrekkende solo i Fiss-dur.

– Lørdag er de tilbake i Drøbak kirke og det er allerede trangt om plassen, røper Pål Mørk.

Det meste er sagt om Arve Tellefsen. Han har vært i Drøbak en rekke ganger tidligere, og trives med å spille i byens gamle, barokke kirke. Hans virtuose spille har vært en opplevelse for publikum nær sagt verden over fra han debuterte i Universitetets aula som 23-åring i 1559. Da hadde han spilt fiolin fra han var seks år gammel,

Sin godt voksne alder til tross har Arve Tellefsen beholdt sin magi, og sin evne til å trollbinde sitt publikum. Steen-Nøkleberg er faste medmusikant, plukket fra øverste hylle.

– Det er bare å glede seg, sier kultursjef Pål Mørk.

Lørdag, Drøbak kirke kl. 12.00. Arr.: Frogn kommune

Fisking i Øvredammen og Barnas dag på Follo museum

Søndag kan små og store slå to fluer i ett smekk og kose seg både med Barnas dag på Follo museum og med fisking i Øvredammen en liten skogstur unna.

Fiske- og familiedagen ved Øvredamme i Seierstenmarka arrangeres av Frogn Jeger- og Fiskerforening.

– Vi inviterer alle barn i følge med voksne til å komme og fiske etter abbor og ørret i Øvredammen. Frogn JFF har jevnlig satt ut ørret, så en heldig fisker kan få fin fisk. Våre erfarne fiskere vil hjelpe til slik at flest mulig av barna får fisk. Vi serverer pølser, sier Bjørn Brekke, leder i Frogn «jeger og fisk».

Dette arrangementet er gratis og det er ingen påmelding.

– Det er bare å møte opp. Vi ønsker at alle barn bruker redningsvest når de oppholder seg ved vannet eller fisker. I tillegg kan det være lurt å ta med eget fiskeutstyr dersom dere har det. Vi stiller med en del fiskeutstyr som lånes ut og vi har premier til barna, lover Brekke og ønsker hjertelig velkommen søndag.

Barnas dag på Follo museum starter kl. 11 og kl. 12.30 underholder Unge folkemusikere i Oslo fra scenen på tunet.

– Aktivitetene er inspirert av daglige gjøremål i gamle dager, slik som vasking i trau med vaskebrett, baking av lomper, veving, toving, spikking, sliping, saging osv., men også lek og moro som spill og dans, sirkus, tegning, hesteskokasting og mye mer, forteller Jonas Nordby, konservator på Follo museum.

Med hesten «Blesen» kan barna få skyss rundt på museet, og man kan oppdage virkelig gamle dager med å sålde jord fra utgravningen på Labo sammen med arkeolog Reidun Aasheim.

– Med aktivitetene ved Øvredammen, golfturnering og Barnas dag blir det en stor utfordring med parkering. Vi oppfordrer folk til å bruke beina eller parkere nede på Seiersten, tipser Jonas Nordby.

Barnas gård er stengt på søndag 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.