Gå til sidens hovedinnhold

St. Hans, opera og gjøglerier i helgen

Artikkelen er over 3 år gammel

Litt av hvert:

St.hans og bluescruise med MF Bjørvika i Drøbaks skjærgård, lørdag kl.17-22. Avgang fra Sjøtorget. Arr: Bluesclub

St.Hans-feiring i Badeparken, Drøbak: aktiviteter/varme griller fra kl 17. PLOPP fra kl 18, dødsekonkurranse fra kl 19, Bålet tennes kl 21.

St.Hans Nesoddtangen gård: Griller klare fra kl 17.30. Kunst/trubadur. Bålet tennes kl 18.30

Hellviktangen kuntskafe: Tenner bål kl. 18.30

Åpning Sommerbibliotek Nesodden lørdag kl.13-14. Teaterfabrikken/Anjas naturmagi. Levende småkryp.

Finsrud Akademiets sommerutstilling v/Torkildstranda. 23. juni kl.1300 til 11. august. 30 elever viser arbeider.

Utstilling, Digerud grendestue. 23.- 27. juni 12-18. Navnene på utstillerne er: Liv Schnell, Grete Thjømøe, Eli Totland Frøyen, Ingunn Aarøy, Berit Nielsen og Anne Lise Myhre.

Lisa Aisato utstilling, Varmbadet, Drøbak. Til 8. juli.

Med hjertet utapå! Show med Hans Esben Gihle og Jørn Atle Støa. Fredag og lørdag kl 20. Reenskaug hotel.

Lørdag kl 14-20: Fagerstrand «Roots On The Roof» med Big Spenders (vokalist Jørn Kalvik og Per E. Kjølner på gitar) og Young Fogertys. St.-Hansfeiring på taket til Norsk Yrkesdykkerskole for 4. gang.

Les også

- Jeg kan ikke grine av alle forholdene som gikk i dass

 

Busk & Co til Flasken fredag

Flasken Kjøkken & Bar byr fredag på to blueskonger.

Det er blueskongene Vidar Busk og Daniel Eriksen som er invitert til Flasken på Nesoddtangen. De har spilt seg fra New Orleans, gjennom Mississippi og til Memphis.

- De har blitt tatt i mot som helter av både innbyggere og lokale musikere, og har opptrådt på bl.a B.B. King's Club Ebony, Blue Biscuit Blues Festival, Hal & Mal's og Morgan Freeman's Ground Zero Blues Club, forteller arrangøren. Flasken fredag fra kl 20.00.

Operapub til folket

Fredag blir det eksklusiv operapub på Sjøstjernen i Drøbak

Først ut denne helgen er arrangøren Solistene AS med en tilnærmet uformell intimkonsert med noen av våre største norske operastjerner.

Marius Roth Christensen og Yngve A. Søberg har begge lang fartstid som del av det faste ensemblet ved den norske opera og ballett. Marius og Yngve ikler løpende store roller ved vår nasjonale scene og er i følge løpeseddelen i toppslag.

Fredag kl 18-19.30.

Lørdagens sommerkonsert:

Les også

Eggen og venner i Drøbak kirke

 

Cornelis - to kvelder

St.Hans aften og 29. juni blir det nye runder med 5+Cornelis, Drøbaks lokale Vreeswijk-band, på Sjøstjernen.

Det betyr at herrene Pål Røvig, Svein Rove, Dick jensen, Trond Mathisen og Pål Mørk nok engang gjør seg klare nye kvelder med «krogen»-følelse og svingende toner.

De har plukket seg ut det de trodde var to ledige dager denne sommeren, og falt ned på 23. og 29. juni.

 

- Selveste St.Hans-aften slåss vi mot bålet i Badeparken som kanskje blir tent etter det siste regnværet, og med et aldri så liten fjordcruise. Deretter er det konsert fredagen i påfølgende uke, en dag Vreeswijk kanskje får oppmerksomheten alene, sier gutta i bandet.

- Siste halvdel av juli tar bandet turen til Kragerø og spiller Vreeswijk i nye og uvante omgivelser, forteller turneansvarlig Dick jensen.

– Det gleder vi oss veldig til. Vi testet ut bandet i Voss i vinterferien, og det gikk over all forventning. Nå skal vi bli flinkere til å eksportere bandet ut av kommunen. Kanskje på tide, smiler Svein Rove.

Som vanlig står det mange kjente og noen ikke fullt så kjente Vreeswijk-låter på programmet.

- Alle har en eller flere favoritter de gjerne vil høre, bekrefter Pål Mørk. – Med rundt 25 låter på spillelista rekker vi de fleste.

Lørdag kl. 20.00

Bakgårdsfestivalen med "Tango for to"

Søndag kl 15.00 kan du glede deg over nok et arrangement i en av Drøbaks vakreste hager.

Turen går til hagen bak Solberggården, det store gule huset i småbåthavna i Drøbak.

- Konsertpianist Elena Chalneva Sirnes og cellist Anton Dymkov er i sommerhumør og gleder publikum med muntre toner, røper Kari Osvold i Drøbak Kunstnerforum. Det loves en uvanlig og munter opplevelse i spesielle omgivelser ved huset med de hengende hager. Mange tar turen om Tamburbakken sommertid, bare for å beundre blomsterprakten i svalganene i det gamle huset.

- Som alltid når det er Bakgårdsfestival så blir det mulighet til litt å spise og drikke. Forhåpentlig er værgudene med oss, men det er aldri værforbehold på Bakgårdsfestivalen. Hjertelig velkommen, dette blir en stor opplevelse du ikke bør gå glipp av, sier Kari Osvold.

Søndag kl.  15.00.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.