Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjer i helgen

Artikkelen er over 6 år gammel

Avistegnernes hus Drøbak

Lørdag kl 14 åpner en utstilling av rettstegninger av Harald Nygård som var avis- og rettstegner for VG i 30 år. Han har bl.a. fulgt «Lesja- saken», «Hadelandsdrapene», «Treholt-saken», «Orderud-saken», «Nokas-saken» og «22.juli-saken» Fra orkesterplass har han studert advokater som Alf Nordhus, Olav Hestenes og Tor Erling Staff og tegnet rettsbetjenter og dommere. Men først og fremst har han portrettert de tiltalte - i hans strek ikke karikert som demoniske eller nifse, snarere lik en nabo eller kollega. Nygård har også bistått politiet med fantomtegninger på bakgrunn av vitneutsagn.

Galleri Oscarsborg

I galleriet i hovedfortet vises utstillingen Verdenskrigenes norske avistegnere, ved Ragnvald Blix og Per Krohg. Varer ut året.

Galleri Havstad

Søndag kl.13.00 åpner Siri Stranger sin første separatutstilling i Galleri Havstad i Storgaten i Drøbak.

Les fredagens intervju med Siri Stranger

Varmbadet

Drøbak Kunstforening deltar for første gang, som det eneste norske galleri eller museum, på den verdensomfattende «Slow Art Day» 11. april. Det er til sammen 175 gallerier og museer fra hele verden som deltar i «Slow Art Day», eller «Dagen for sakte kunst» som vi kanskje kan benevne det. Varmbadet inviterer til refleksjon over noen utvalgte arbeider av fotografene Eva E. Schetlein og Berit Hartvet.

Hellviktangen

Lørdag og søndag. I kunstkafeen er det utstilling med Randi Elmenhorst. Spesialitet er epoksy, men det er kombinasjonene og formen som gjør henne til en spennende og særegen kunstner. Flater og linjer er ofte rene, men i smykket, som små eventyr, støper hun halvedelstener, bilder av noen du er glad i, sommerfuglvinger, luftbobler, blomsterstøv, røyk, sand, nøkler, beskjeder. Varer til 26. april. Kafeen er åpen søndager hele året 12-19.

Nesoddparken

Utstilling i april : «A Matter of Matter» av Ida Marie Simers. Vernisage lørdag 11.4 kl. 16.00. Kafeen er åpen hver søndag og tilbyr vafler og suppe fra kl. 12.00 til 16.00. Velkommen

Nesoddhuset, Fagerstrand

Studio Håndverk har utstillingsåpning 10 april kl.12 på NesoddHuset, Fagerstrand. Vi viser arbeider av saueskinn, gyllenlær, bålbrent- og rakukeramikk.

Bygdekino

Animasjonsfilmen «Hjem» og filmen Fast & Furious 7 vises i Bygdekinoen på Tangen lørdag. Det skjer i den store salen i Samfunnshuset henholdsvis klokka 14 og 16.

Stabat Mater

Søndag kl. 19 i Drøbak kirke. Drøbak kantori med flere solister.

Mozarts requiem

Framføres med nesoddmusikere i Nesodden kirke søndag 12. april og tirsdag 14. april. Begge dager kl. 19:30

Frogn Mannskor

Vårkonsert på Folkvang søndag 12. april kl.17.00. Frogn Mannskor håper mange finner veien til Folkvang denne søndagskvelden i april. I tillegg til sang og musikk blir det utlodning og muligheter til å få kjøpt kaker og kaffe.

Søndagskaffe

Grandes venner inviterer til søndagskaffe søndag 12.april kl. 15:30. Vi serverer kaffe, bløtekake og sherry. Underholdning. Velkommen!

Låvesalg

Kiwanis Club Nesodden har låvesalg 11. april kl. 10-14.

Lions dekkskift

På brannstasjonen på Varden lørdag 11. og 18.april.

Loppemarked

Frogn Husflidslag har loppemarked 11.4 kl. 10-16 og 12.4. kl. 11-16 i Holterkollveien 5.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.