Gå til sidens hovedinnhold

Hvor er Arbeidstilsynet og bedriftshelsetjenesten?

Artikkelen er over 1 år gammel
Innsendt

I disse dager starter små 1-åringer i barnehage. Og femåringer til skolestart. Hva som møter dem i bhg og skole vil være avgjørende for fremtiden. Mange flere barn avslutter viktige feriedager og begynner på et nytt opplæringsår.

Både i bhg og i skole skal helse- miljø og sikkerhet (HMS), ha et tydelig fokus på barna fysiske og mentale helse.

Jeg tillater meg å spørre om dette er tilstrekkelig og lovlig ivaretatt i forbindelse med bygningsoppstart av Eplehagen bhg. I direkte nærhet til to bhg og til grendas barneskole ligger nå sprengningsmatter, steinmasse og bygg«avfall» uten skjerming. Og direkte i tilknytning til et betydelig antall barns leke- og oppholdsareal. Kommunens egen (mangeårige) midlertidige bhg er plasser i inne i et hjørne og nede i en dump. Der lyd- og luftforurensing uten vern trolig vil innta både hele utearealet og innelokalet.

Det kan se ut til at kommunens ansvar for å følge med og opp, med helt nødvendig tilsyn av arbeidsforhold i egne bhg/skoler er både lempfeldig og kritikkverdig!

Her bør arbeidstilsynet og bedriftshelsetjenesten møte opp for tilsyn, slik at trygge, helse- og oppvekstvilkår sikres!
Det er snakk om mange barn- og voksnes arbeidsplass. Som skal fremme god mental og fysisk helse.

Det bør være betimelig å spørre seg om politikere og kommunens øvrige ansvarlige (igjen) satser på å reparere skader, fremfor å ta ansvar for å forebygge!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.