Alle som har førerkort bør vite at håndholdt mobiltelefon i bil er forbudt når en kjører. Lurer derfor på hvorfor så mange likevel velger å gjøre det. Synes det er overvekt av unge damer og yrkessjåfører som bruker mobil i bilen. Hvorfor er det enkelte som IKKE bryr seg om lover og regler?

Er det fordi:

1 - Bilen har ikke system for å feste mobilen slik at en slipper å holde den. Da er mitt forslag til løsning: Kjøp et feste for mobiltelefon og ørepropper, det koster en brøkdel av det bilen koster. Har en ikke råd til å anskaffe dette, har en kjøpt for dyr bil.
2 - Det er en samtale/SMS som bare MÅ tas/sendes. Det er INGEN samtaler som er så viktige at sikkerheten ved kjøringen kan settes til siden. Da er du en meget dårlig bilfører hvis du prioriterer mobilen foran sikker kjøring. Vurder handsfri løsning.
3 - Det er så sjeldent kontroll at muligheten for å bli tatt er liten. Er det risiko for kontroll som styrer din kjøreadferd, da bør du endre din kjørestil – tenk sikkerhet når du kjører bil.
4 - Ikke noe problem å betale boten, den er ikke så stor. Igjen, er det det som avgjør hvordan du kjører bil – ikke noe god holdning i trafikken.
5 - Jeg er IKKE så nøye på hvilke regler som gjelder, de gjelder jo ikke for MEG. Slike sjåfører hører IKKE hjemme i trafikken, ta heller taxi så slipper du å utsette andre for fare!

Vil derfor anmode alle som ønsker å ha en trygg trafikk om å legge bort mobiltelefonen mens du kjører. Det mange uhell i trafikken som skyldes uvettig bruk av telefon.