– Vi har gjort det til en tradisjon å trekke et fylke og utfordre folk til å sende inn et godt vinter- eller julemotiv til julekortet. Jeg håper å få mange fine bidrag fra Akershus, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding.

Hvert år sender statsministeren julekort til verdens ledere og mennesker hun har møtt i løpet av året. Årets bildemotiv på julekortet skal være fra Akershus, og statsministeren oppfordrer alle til å sende inn bilder. Kanskje blir det ditt bilde som preger årets julekort.

Send inn flere forslag

Tidligere har statsministeren sendt ut julekort med bildemotiv fra Nord-Trøndelag, Hordaland, Vest-Agder og Oslo. De som ønsker å delta i årets julekortkonkurranse kan sende inntil tre bilder fra Akershus til julekort@smk.dep.no innen 11. oktober.

Motivet må være uten gjenkjennbare personer.

Vinnerbildet kåres av en jury bestående av statsministeren selv, representanter fra Statsministerens kontor og en fotograf. Vinnerbildet kåres basert på skjønn, og fotografen blir kontaktet av Statsministerens kontor. Vinneren vil bli kreditert med navn på julekortet.


Vilkår og betingelser

Arrangør av konkurransen er Statsministerens kontor (SMK). Ved å delta i konkurransen, aksepterer man konkurransevilkårene:

· Motivet må være et vinterbilde fra Akershus uten gjenkjennbare personer.

· Du kan sende inn opptil tre bidrag. Disse sendes på e-post til julekort@smk.dep.no.

· Frist for innsending av bidrag er 11. oktober 2019.

· Motivet kan ikke være publisert tidligere. Dette gjelder likevel ikke privat bruk på sosiale medier.

· Du kan kun delta med motiver du selv har laget eller fotografert. Det er innsenders ansvar å sørge for å ha opphavs- og/eller fotorett til bildene.

· Motivet må være i høyoppløselig trykkvalitet. Dersom du sender inn foto, kan det være tatt med ‘vanlig’ kamera eller med mobilen.

· Statsministerens kontor kan bruke vinnermotivet i sosiale medier i forbindelse med at vinneren blir plukket ut og i forbindelse med omtale av statsministerens julekort.