– En utrolig morsom prosess, sier Hans Petter Treider, som har skreddersydd forestillingen «Julenissen og den magiske gavekofferten» for julebyen Drøbak.

En fjerdedel av billettene – det vil si rundt 300 – er allerede solgt til de totalt fire forestillingene som spilles i Smia 3. og 4. desember.

Tryllet fram forestilling

Det har gått et par år siden Treider fikk den hyggelige forespørselen av Cathrine W. Langlie, som er instruktør ved Drøbak Studiescene.

– En kjempehyggelig forespørsel der jeg ble spurt om å skrive en teaterforestilling med utgangspunkt i Nisseboka jeg utga i 2017. Der bevises det at nissen er fra Drøbak, forteller Hans Petter Treider.

Ut av sin fantasifulle hatt har Treider tryllet en magisk forestilling om nissen som holder til bak den gamle jerndøra ved Biologen i Drøbak sentrum. Der skal nissene ha en stor fest før de starter utkjøring av alle verdens gaver.

Men underveis så skjer det fryktelig mye. Blant annet nekter nissen å bli en del av TikTok, noe som lager krise i gaveproduksjonen. Man blir kjent med karakterer som Julemann og Tanja Tusseladd, og det utvikles en digital app der alle kan få ønskene sine oppfylt i løpet av ti sekunder.

– Nissen frykter sin sikre død, røper Hans Petter Treider, som har vridd på lokale stedsnavn og hatt som mål å gjøre handlingen morsom både for barn og voksne.

– Ja, det er også mye voksenhumor her, røper manusforfatteren og legger til at det også i nisseland oppstår litt søt musikk.

Mange involvert

Cathrine W. Langlie og leder for studiescenen, Øyvind Solli, forteller at hele ideen er Treider sin, men at de har fått komme med innspill. De startet jobbingen i 2020, men måtte utsette på grunn av pandemien.

Nå er studiescenen endelig i full sving med prøver. 16 energiske skuespillere er involvert, i tillegg til 27 teaterelever i alderen sju til ni år fra Frogn kulturskole.

– Løp og kjøp. Her gjelder det å sikre seg billetter. Dette blir moro for både store og små, lover Cathrine W. Langlie, Øyvind Solli og Hans Petter Treider. Billetter kan kjøpes på hjemmesiden til Smia flerbrukshus.