AMTALAND: Det er ikke tvil om at det er mange flotte badesteder på Nesodden og i Frogn. I fjor hadde Amta en avstemning der avisa kåret Nesodden og Frogns beste badeplasser. Stem fram ditt favorittbadested litt lenger ned i saken.

Nesoddens favoritt

Fjorårets avstemning på Nesodden endte med en soleklar seier til Fagerstrandstranda som fikk en tredjedel av stemmene. Stranda ligger sentralt på Fagerstrand med 10 minutter gange fra bussholdeplassen, Skogheim. Det er også mulig for tilreisende å komme med bil, men da bør man være tidlig ute.

– Skal du være sikker på at du får parkering på en varm sommerdag, bør du være her før klokken 10, sa strandleder i Fagerstrand Vel, Roger Taaje til Amta i fjor.

Fagerstrand vel opplever at folk kommer fra fjern og nær for å nyte sommerværet på stranda.

– Før kjente man alle her, nå ser vi at folk kommer helt fra Asker, Oslo og Ski for å bruke stranda, fortalte Taaje i fjor. Han la til at tidligere kunne man ha stranda for seg selv, men ikke nå lenger.

Fjorårets Frogn-vinner

I Frogn endte avstemningen med seier til Torkildstranda, som fikk 22 prosent av stemmene. Torkildstranda består av to adskilte strender og bademuligheter fra svaberget. Mellom strendene ligger Galleri Finsrud, toaletter og en kiosk.

Stranda ligger like utenfor Drøbak sentrum og er lett tilgjengelig med bil. Parkeringen er gratis og rett ved stranda.

Også her kan det være lurt å være tidlig ute hvis man vil sikre seg parkeringsplass.

LES MER OM FJORÅRETS VINNERE HER:

Stem fram din favoritt her: