Frogn: Det er et omfattende program som tilbys den som er ute etter kultur, hver dag, de neste tolv dagene. – Pandemien er ikke over, men vi går nå gradvis tilbake mot en mer normal hverdag – det gjelder også kulturlivet! forteller en strålende blir Hanna Løkka, kultursjef i Frogn.

Hele arrangementet går under navnet KulturGlimt 2021 og omfatter alt fra konserter. Kunstvandring, foredrag og familieaktiviteter. Det omfattende programmet kan du se lenger ned i saken.

– Gjennom KulturGlimt har vi lagt til rette for- og samordnet en rekke kulturaktiviteter og opplevelser, sier Løkka.

*Se hele programmet nederst i saken

Smia

Mange ulike lag, foreninger og kulturaktører har bidratt til å realisere KulturGlimt.

Frogn kulturråd er blant de som har en sentral rolle under kulturdagene.

– Lag og foreninger som driver med kulturaktivitet for voksne, er blant de aktiviteter som har hatt lengst perioder med omfattende smittevernsrestriksjoner, forteller styreleder i Frogn kulturråd Cathrine W. Langlie.

– Invitasjonen til å ta Smia i bruk for å kunne samle oss i et felles arrangement, var et velkomment tiltak for våre medlemmer. Responsen har resultert i 4 forskjellige forestillinger av «Når kulturlivet våkner» der publikum kan oppleve mangfoldet blant våre medlemmer, sier Langlie.

– Vi ønsket å involvere mange ulike aktører i KulturGlimt og inviterte derfor Frogn kulturråd til samarbeid om en felles kulturfest. Frogn kulturråd tok imot invitasjonen med åpne armer og kommunen gav fritt spillerom i Smia flerbrukshus, sier Hanne Løkka

Gjennom kulturdagene blir det en hel rekke arrangementer i Smia flerbrukshus.

Dansekommunen Frogn

Det mangler ikke på tilbud til den som ønsker å drive med dans i Frogn. Noe som også gjenspeiles under KulturGlimt.

Frogn kommune har gjennom 2021 hatt et samarbeid med Panta Rei Danseteater om ulike aktiviteter knyttet til dans.

KulturGlimt og Panta Rei Danseteater inviterer til "Verdens kuleste disko" på Follo museum, - en dansefest for barnefamilier.

Gulla kommer

Dansefesten starter med en mini-konsert med artisten Gulla som fremfører den nye låten “På toppen av månen” laget til Kulturglimt og filmen Frogn danser som også er en hyllest til kulturdagene.

– Det blir også besøk fra noen av de beste streetdansere i Norge som har laget en disko JAM hvor barn og voksne får bli med i dansen! Sist, men ikke minst blir det pop-up forestillinger med Creative Studio, Studio Dynamica og Amy & Martijn.

– Samarbeidet med Panta Rei Danseteater er et godt eksempel på hvilke gode synergier som kan komme ut av et lokalt samarbeid med sentrale profesjonelle miljøer, sier Hanne Løkka som håper mange familier blir på dansefesten.

Gulla kom med nytt album i fjor: Gir ut nytt album, men merker presset: – Mange satser på at jeg skal gjøre det bra

Follo museum

Samme dag blir det flere familieaktiviteter på Follo museum. Her kan man blant annet. være arkeolog for en dag eller utforske "Trærne våre” i vandreutstillingen som elever i grunnskolen har utformet i samarbeid med kunstner Marlene Øinæs.

Kultursjefen forteller at det er første gang KulturGlimt arrangeres og det vil vise frem noe av alt hva kulturlivet i Frogn kan by på. Tiltaket ble skapt i lys av koronasituasjonen og dersom arrangementet videreføres, kan det videreutvikles til å involvere enda flere aktører.

– Vi håper innbyggerne vil finne noe de har lyst til å delta på under KulturGlimt og slutte opp om kulturlivets arrangementer, oppfordrer Løkka.