(NETTAVISEN:) Kristoffer Cezinando Karlsen tilsto grovt tyveri av designermøbler for en ukes tid siden. Den 26 år gamle Oslo-rapperen, kjent som Cezinando, er siktet for fem luksustyverier og skal ha stjålet designmøbler for 380.000 kroner.

Situasjonen lot Ikea seg friste av og kjørte på med en kampanje på en stol denne uken, der det var et tydelig stikk til artisten og hans tyveriavsløring.

«Husk at du alltid kan gjøre røverkjøp på designmøbler i gjenbruksbutikkene våre», skrev møbelvarehuset i Facebook-innlegget med en annonse merket med påskriften «Håper du har plass». Det er en tydelig referanse til artistens mest populær låt med samme navn, med hele 32 millioner avspillinger på strømmetjenesten Spotify.

Nå er annonsen fjernet, og overfor Nettavisen bekrefter kommunikasjonsdirektør Helene Løken i Ikea at det ble gjort etter å ha mottatt henvendelse fra Cezinandos management.

- Ikea ble kontaktet av managementet til artisten og etter en intern runde valgte vi å trekke annonsen. Vi har forståelse for og respekterer Cezinandos ønske om å fjerne annonsen, men vi anser ikke annonsen som et brudd på åndsverksloven. I Ikea liker vi å leke og vi følger naturligvis med på hva som skjer i samfunnet rundt oss. Vi ønsker å vise personligheten bak merkevaren vår med et glimt i øyet, men hensikten er aldri å støte noen, skriver Løken i en e-post til Nettavisen lørdag ettermiddag.

Mandag 16. mai møter rapperen i en tilståelsessak i Oslo tingrett. Han har blant annet erkjent at han i mars 2021 var med på å stjele over 50 Carl Hansen-designstoler fra en koronastengt Bjørvika-restaurant til en verdi av omkring 180.000 kroner, ifølge VGs opplysninger.

Bildeserie

BILDESERIE: Høy partyfaktor da Oral Bee tok med seg kompiser hjem - se vår store bildeserie fra konserten her