Selskapet har fått tilbakemeldinger fra kunder om at glasskjermen på deres lampe har falt ned, og for å minimere risikoen for kundene våre, tilbakekaller vi derfor Calypso plafond med datostemplene: (yyww) 1625 til 1744.

– Vi oppfordrer alle kunder som har en lampe med de aktuelle datostemplene om å returnere produktet mot en ny lampe eller full refusjon. Ikea krever ikke kjøpsbevis for varen, skriver selskapet i en pressemelding.

– Ikea tar produktsikkerhet svært alvorlig. Alle produktene våre er grundig testet og overholder gjeldende lover og sikkerhetsstandarder. Til tross for dette, har vi fått rapporter om at glasskjermen til Calypso plafond har falt ned. For å sørge for at sikkerheten til kundene våre ivaretas, og for å unngå flere hendelser, velger vi å tilbakekalle produktene med full refusjon.

– Selv om sannsynligheten for at det vil skje igjen er liten, er risikoen stor nok til at Ikea velger å tilbakekalle den, sier Emilie Knoester, Business Area Manager for Belysning på Ikea of Sweden, og fortsetter: – Sikkerheten til kundene våre har høyeste prioritet på Ikea, noe som er grunnen til at vi tilbakekaller det berørte partiet som et forebyggende tiltak.