Fredag kveld publiserte Dagens Næringsliv, bak betalingsmur, en sak med tittelen «Ikea venter med nye varehus».

Ikea har derimot nå sendt ut en pressemelding hvor de avviser påstanden.

– Vi har ikke endret på planene om etablering i Vestby, Larvik/Sandefjord, Tromsø, Ålesund eller Stavanger. Vi understreker at vi, som tidligere kommunisert, kun har satt prosjektene på hold i påvente av utvikling av vårt konsept, sier Kristian Willanger, fungerende kommunikasjonssjef i Ikea Norge.

I Vestby har Ikea kjøpt to tomter, én hvor varehuset skal bygges og én hvor det skal bygges et stort sentrallager. Den sistnevnte tomten betalte Ikea 80 millioner kroner for.

Når byggingen vil starte er derimot ikke bestemt. Selve byggesaken er heller ikke behandlet i Vestby kommune.

Tidligere i høst fortalte Ikea om planene fremover, hvor de forteller at de i disse dager jobber med å utvikle konseptet og at varehuset i Vestby er et av de første som bygges etter denne modellen, og som således blir en «mal» for de kommende varehusene.

– På grunn av arbeidet med utviklingen av konseptet vårt, kan vi i dag dessverre ikke si noe om hvordan våre varehus vil se ut i fremtiden eller når vi vil åpne dørene. Men det har ikke skjedd noen endringer i planene våre om etableringer i de fem nevnte byene, sier Willanger.