Navn: Espen Riis Andersen

Alder: 39

Bosted: Fagerstrand

Yrke: Datacenter Engineer i Basefarm AS


– Du er styreleder i Johns Treider veteranklubb, som har fem egne museumsbusser stående på Fagerstrand. Hva ligger bak interessen for gamle ærverdige doninger som disse?

– Interessen har alltid hvert der, men er blitt sterkere med årene, da jeg har bygd meg opp en god del erfaring med buss generelt. Også er det en sosial greie, man får mye bekjentskaper og fellesskap. Det digger jeg.

– Hva gir det deg, alle timene med vedlikehold og mekking, for det blir vel en del av dem?

– Vi jobber rundt to-tre dager i uka etter jobb og i helgene, så det blir vel rundt 3000–4000 timer i året. Det som er givende, er at vi klarer å holde det på beina hele tiden, for det er ikke lett. Det er utrolig givende å se folks glede når vi kommer kjørende, og når vi er på treff, så får vi veldig god tilbakemelding fra andre i miljøet, på den jobben vi har gjort. Også er det også veldig sosialt.

– Har du noen planer for sommeren?

– Jeg har allerede hatt ferie, men resten av sommeren blir det å jobbe med veteranbussene, og også besøke familie og venner.

– Hva spiser og drikker du helst i sommervarmen?

– Grillmat, store kjøttstykker med god saus, ikke så mye grønt. Drikker helst iskald cola.

– Fortell noe ikke alle vet om deg?

– Jeg jobber som bilberger på fritiden. i Bærum Kranservice AS

– Hvis du fikk en ekstra sommerferieuke, hva ville du bruke tiden til?

– Ta med meg pappa til Tufsingdalen.

– Hva vil du helst se på Amtas førsteside?

– Mer om meg :) He, he, nei da. De små tingene, de som ikke alltid får så mye oppmerksomhet, for eksempel en ny krakk på Bakkeløkka eller fritidsklubber, små foreninger, for eksempel om historielaget på Nesodden.