Se hele politiloggen nederst

Nesodden: Da hytteeieren i Bergveien på Nesodden kom til hytta fikk han seg en overraskelse.

– Hytteeier kom hjem til hytta og oppdaget at det var uvedkommende i hytta, og at disse lå i senga. Det slik meldingen inn til oss lød. Vi reiste dit og fikk kontroll på de to, forteller oppdragsleder Henrik Larsen hos Politiet i øst.

– Det lå et par i senga til hytteeier. De hadde brutt seg inn og tatt seg til rette.

Hvor lenge paret har oppholdt seg i hytta er usikkert.

– I følge paret har de sovet i hytta i en natt, og de hevder at de ikke hadde brutt seg inn, men at døra skulle ha stått åpen. Det er vel lov å stille spørsmål rundt det.

– Det er uansett ingen tvil om at de har skaffet seg uberettiget adgang til en hytte de ikke har lov til å være i.

Anmeldt og bortvist

De som lå senga er to personer som er bosatt i Oslo. Paret er i 40-årene og er godt kjent for politiet fra før.

– Hva skjer med paret nå?

– De vil bli anmeldt for dette. Som et minimum for å ha skaffet seg uberettiget adgang, men det er vel mulig at det blir opprettet sak for innbrudd. De er informert om at de vil bli anmeldt, og de er bortvist stedet, opplyser Larsen til Amta.

Full utrykning

Rett før klokken 14 kom politiet med den første meldingen:

– Patrulje fremme og har kontroll på en mann og en dame som har brutt seg inn i hytte og tatt seg til rette. Begge hjemmehørende i Oslo og kjent av politiet fra tidligere, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

Amta fikk flere tips om flere politibiler i full utrykning mot Nesodden i 12-tiden.

Her får du alt som har skjedd i distriktet i løpet av fredag kveld og lørdag morgen:

Her er nattens politilogg

20:00: Politiet rykket ut til Ski storsenter i forbindelse med tyveri.
– To unge jenter ble tatt for stjeling i en klesbutikk. Jeg har ikke eksakt alder på jentene, men de ble kjørt hjem til foreldrene. Det er nok snakk om midten av tenårene, 15–16 år gamle, sier oppdragsleder Andreas Paulsen i Øst politidistrikt.
21:55: Branntilløp i en leilighet på Sofiemyr.
– Her har det vært røykutvikling eller brann i et tørkeskap. Det var i 1. etasje i en blokk hvor det er flere etasjer. Brannvesenet har vært der og det skal ikke være snakk om store skader, sier Paulsen.
00:45: To jenter ble forfulgt av en mann i Drøbak. Politiet reiste ut og sjekket ut saken. De fikk tak i en mann som var god og full.
Mer om saken her!
04:50: To unge jenter fra Oslo og Nesodden løp og forsøkte å stanse biler på E6 ved Vassum. Begge blir anmeldt for dette.
Mer om saken her!
Støymeldinger: Politiet forteller om en del støymeldinger fra Ås og så har de vært en tur ved Bauhaus i Vestby også. Sistnevnte sted fikk russen nok et pålegg om at festingen ikke blir satt pris på. I Ås var det to oppdrag først og fremst. Politiet rakk ikke å rykke ut på den første støymeldingen. Kort tid etter varslet nemlig tipser at festen var over. Den andre rykket politiet ut på, men da kom de for sent. Det var ingen igjen ved festplassen.
Fredag kveld hadde politiet et trafikkuhell i Frogn og en hendelse på Nesodden. Mer om dette her!