Innfører «dagravner» og dagligvarehjelp på Nesodden

DAGRAVNER: Hans T. Andresen og Lily Vikky er noen av de som er ute som «dagravner».

DAGRAVNER: Hans T. Andresen og Lily Vikky er noen av de som er ute som «dagravner».

Selv om den vanlige aktiviteten har stoppet opp hos Nesodden Frivilligsentral, står det ikke stille om dagen. De jobber med å hjelpe folk med dagligvarehandelen og har startet så smått med «dagravnene».

DEL

NESODDEN: Da det er mange som ikke overholder reglene om å holde seg på avstand fra andre, har Nesodden Frivilligsentral, sammen med Nesodden kommune, innført såkalte «Dagravner».

– Det er mange barn og ungdommer som fremdeles samler seg i store grupper. Vi har fått en del frivillige voksne som har sagt seg villige til å gå rundt å minne om at det ikke er greit å oppholde seg i større grupper for tiden, forteller lederen Hege Emilsen.

– Det er viktig at ikke dagravnene skal være strenge. De skal være synlige og vise at de bryr seg. Det er mange som har delte meninger om dette. Vi har bare gode intensjoner. Hvis ikke ungdommen løser seg opp, har vi i det minste gitt dem beskjed, tilføyer hun.

Frivillighetssentralen har satt smått i gang. Hittil har fjorten stykker meldt seg som frivillige.

– Vi trenger at flere personer melder seg. Noen har begrensninger på hvilket tidspunkt som passer for dem. Det er store områder som skal dekkes, sier hun og peker til blant annet Tangenåsen, Berger og Fagerstrand.

– På Fagerstrand er det kun en pensjonist som går. Der er det et sterkt behov for flere, legger hun til.

Sunnaas med positiv melding lørdag – sjekk status i Frogn og Nesodden nå

Handlehjelp

Frivillighetssentralen er i et tett samarbeid med Nesodden kommune. Fra mandag 23. mars ønsker de å starte opp med handlehjelp til de som trenger det.

– Vi satser på å starte opp allerede mandag. Hvis ikke noe er akutt, setter vi i gang ordningen da. De kan melde behovene inn på Nesodden Frivilligsentral sine nettsider.

Trykk her for å komme til nettsiden for å lese mer informasjon.

Inne på nettsidene er det en knapp en kan registrere seg på som heter «Jeg trenger hjelp».

– De som skal ha hjelp med handling, må også opprette en kundeavtale i butikken. Det er en liten prosedyre rundt dette, sier hun.

– Tilbudet er for dem som ikke har andre muligheter. Det er ingen på Nesodden som skal mangle mat og medisiner, understreker lederen.

Skaper samhold

De fleste som er aktive som frivillige er vanligvis den eldre garden. Nå merker at frivilligheten gror godt på tvers av aldersgruppene.

– Vanligvis skal de frivillige registreres hos oss. Nå er det slik at de som melder seg får oppdragene. De må signere en fullmakt med taushetserklæring.

Organisert tilbud i Frogn

I Frogn har også det samme tilbudet blitt organisert.

– Vi ser at det nå er mange som engasjerer seg i lokalmiljøet og vil bidra. I situasjonen vi er i nå, er alle egne initiativer og bidrag til beste for innbyggerne velkomne. Kommunen har nå inngått samarbeid med DFI, i tråd med anbefaling fra Helsedirektoratet, for å møte de kommende behov som kan løses med frivillig innsats, uttaler ordfører Hans Kristian Raanaas.

Les mer om det i saken under:

I karantene? – nytt tilbud gir deg hjelp til å handle dagligvarer

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags