Gode nyheter for Ski sykehus

Av
DEL

Dette kunne vi lese på ØB´s nettsider 29. desember 2018:

Innsendt«Ski sykehus vil i 2019 få ny CT og ny ultralydmaskin til hjertepoliklinikken.

– Det underbygger vår satsing på Ski som et livskraftig og viktig dagsykehus, sa Øystein Mæland, direktør ved Akershus universitetssykehus, i en pressemelding til ØB.»

Dette er flotte nyheter, men samtidig kan man ikke la være å tenke på 2 andre pasientgrupper.

For det første dialysepasienter som må reise 3 ganger i uken mer enn 4 mil hver vei (fra Ski sentrum) til Nye A-hus for behandling resten av livet, eventuelt inntil de i beste fall får en nyre transplantasjon eller hjemme dialyse. Dette er en pasientgruppe som generelt er svake og utsatt for infeksjoner og det er pasienter som er totalt utslitte etter en behandlingsdag.

Den andre gruppen er døende mennesker som har behov for nærhet og omsorg fra familie og venner i størst mulig grad i sin siste levetid. Og det er vel ingen tvil om at reiseveien til Nye A-hus gjør dette vanskeligere. Vi hadde en meget bra palliativ avdeling på Ski sykehus som dessverre ble nedlagt for noen få år siden.

Nye A-hus er et flott sykehus som er det naturlige behandlingssted for store spesialiserte oppgaver, men kanskje ikke rutine behandlinger over tid.

Herved utfordres de politiske partiene, fagmiljøer og andre involverte i Follo til å ta stilling til ovenstående.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags