Kunstneren Sigrid Hynell Fleischers forsvunne bilde

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt Sigrid Hynell Fleischer er i disse dager aktuell både som deltager på utstilling i Kunstforeningen i Galleri Vanntårnet og  som separat utstiller på Galleri Hellviktangen.

Utstillingen "Kunstnerkommunen - vårt felles eie" i Vanntårnet presenterer et utvalg av Nesoddens kommunale innkjøp gjennom tidene. Kunstforeningen ville gjerne vise Hynell Fleischers bilde "Rue de Grenelle II ,III, IV " , som kommunen kjøpte for ca 10 år siden. Bildet er et såkalt triptych, det vil si at det består av tre separate deler som er ment alltid å vises sammen. To av tre deler ble funnet i hver sin etasje på Tangenten , mens den tredje delen av bildet  er  sporløst forsvunnet. Sidsel Calmeyer Karlsens tekstil  "Dont put no Headstone on my Grave" skulle også i utgangspunktet vært med i utstillingen, men kunstverket  ble ikke funnet noe sted. Andre arbeider har havnet  i Ukraina ved båtsalg.

Sigrid Hynell Fleischer som nylig er vendt tilbake til Nesodden etter flere år i New York arbeider i en blandingsteknikk med collage, tekstil, foto og nå også spiker. Hun setter  myke sårbare elementer opp mot det ellers så harde gatebildet i storbyen. Kunstneren har atelier i Nesoddparken.  Utstillingen på Hellviktangen varer til og med søndag 3. mars.   Kunstneren  vil være til stede siste dag og vil svare på spørsmål om sin spesielle  teknikk.


Eva Berland

Galleriansvarlig Hellviktangen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.