Nesodden kommunes kunstsamling stilles ut i Galleri Vanntårnet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtI den kommende utstillingen «Kunstnerkommunen – vårt felles eie» presenterer Nesodden kunstforening utdrag fra Nesodden kommunes kunstsamling. Kunstverk som til daglig finnes på skoler, institusjoner og i offentlige bygg, blir lånt ut en periode for å vises i en ny sammenheng i Galleri Vanntårnet.

Journalist og forfatter Kathrine Geard ga i november 2018 ut boka «Kunstnerkommunen» på Ford forlag. Her forsøker hun å beskrive hvorfor og hvordan Nesodden ble hjemsted for så mange kunstnere. Boka har blitt et solid stykke lokalhistorie, som også forteller historien om hvordan Nesodden kunstforening i sin tid ble startet og hvordan Vanntårnet ble til det galleriet det er i dag. Kathrine Geard mottok 50.000,- kroner av Nesodden kommunes kulturfond for arbeidet med dette prosjektet.

På bakgrunn av bokutgivelsen og kommunens relansering av sitt nettgalleri, oppsto ideen om å sette et fokus på Nesodden kommunes kunstsamling ved å lage en egen utstilling i Galleri Vanntårnet. Kunstforeningen har tatt initiativet til utstillingen og vår kuratorgruppe er ansvarlig for utvelgelsen og presentasjonen av verkene. 

På lanseringen av Kathrine Geards bok ble det vist en egen film hvor profilerte nesoddkunstnere beskriver sitt forhold til Nesodden. Denne filmen vil også være en del av utstillingen.

Et av kunstforeningens mål er å skape interesse og forståelse for bildekunst og kunsthåndverk, og stimulere til kunstnerisk virksomhet i lokalsamfunnet. Ved å hente kunsten ut av det offentlige rom og stille ut verkene i en ny sammenheng, ønsker vi å skape en utstilling som kan gi nesoddingene en økt bevissthet om felles kulturarv og lokalhistorie. 

Ved å vise fram deler av samlingen på denne måten ønsker kunstforeningen også å sette Nesodden kommunes håndtering av egen kulturarv i et kritisk perspektiv og understreke viktigheten av å kvalitetssikre samlingsforvaltningen i framtiden. 

Utstillingen åpner lørdag 23. februar og står til 10. mars.

Vibeke Lunel

Styreleder i Nesodden Kunstforening

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags