Gir gaver til barn og ungdom

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kiwanis Drøbak gir betydelige jubileumsgaver til barn og ungdom i Drøbak/Frogn.

DEL

Innsendt(PRESSEMELDING 14. mai 2019)

Kiwanis Club Drøbak samler, ved bruktsalg og loppemarkeder, inn penger til beste for barn og unge i lokalsamfunnet og i noen grad til nasjonale og internasjonale prosjekter. Hvert år bidrar vi, etter tips fra foresatte eller andre, til at barn og unge i Drøbak/Frogn får økonomisk mulighet til å delta i organiserte eller uorganiserte aktiviteter.

I anledning av at Kiwanis Club Drøbak feirer sitt 50-års jubileum den 4.11.2019, slår vi på stortromma og gir betydelige gaver til tre aktører innenfor lokalt barne- og ungdomsarbeid. Hensikten er å gi mottagerne mulighet til å nå barn og unge som støter på økonomiske hindringer for å kunne delta i mottagernes aktiviteter. Kiwanis mener at en bredest mulig rekruttering til idrett og friluftsliv styrker samholdet i barne- og ungdomsmiljøet og forebygger at noen isoleres og faller utenfor samfunnet.

Det er tre lokale organisasjoner som får jubileumsgaver i samsvar med egne ønsker.

Drøbaksund Seilforening får to seilbåter og to seilbrett til bruk i rekrutteringsarbeidet og et beløp til stipend som skal dekke deltageravgift på seilkurs og diverse utstyr som våtdrakter o.l. til unge som ikke har anledning til å finansiere dette selv. Gaven er på til sammen 120.000 kroner.

DFI fotball får et beløp til dekning av deltagelse på fotballkurs eller andre utstyrs- eller deltageravgifter for barn og unge som klubben vet vil trenge et slikt stipend for å kunne delta. Gaven er på 100.000 kroner.

Frognmarkas venner får et bidrag til å videreutvikle turstier i Seierstensmarka for personer med redusert mobilitet eller for familier med barn i vogn, barnesykler e.l. Gaven er på 50.000 kroner.

Overrekkelsen av gavene vil skje ved en enkel seremoni ved Drøbaksund Seilforenings brygge mandag 20. mai kl. 1800.

Kiwanis Club Drøbak er glad for at de tre organisasjonene ser det som en viktig oppgave å skape et bredest mulig rekrutteringsgrunnlag for sin virksomhet. Organisasjonene regner med at tiltakene kan settes ut i livet allerede i inneværende sesong. De tre organisasjonene har forsikret at gavebeløpene i sin helhet vil bli benyttet til det formål de er avsatt til.

Jan-Erik Gullheim

President Kiwanis Club Drøbak

Følg på: Facebook

Artikkeltags