Konsert med musikkelever fra Akershus og Østfold, og Forsvarets Stabsmusikkorps

Av

Torsdag 7. november kl. 19.00 skjer det store ting i Ås kulturhus. Da spiller musikkelever fra Akershus og Østfold konsert sammen med Forsvarets Stabsmusikkorps. Dette er et samarbeid mellom UngMusikk og Forsvarets Stabsmusikkorps.

DEL

Innsendt UngMusikk er et samarbeid mellom Norges musikkhøgskole, Akershus fylkeskommune og musikkutdanningene i kommuner i Akershus.

Formålet er å styrke båndene mellom den lokale musikkopplæringen i kommunene/Akershus fylke og den nasjonale utdanningen i musikk.

Fra 1.8. 2020 vil UngMusikk bestå av 13 kommuner i Akershus. Follo folkehøgskole, Romerike folkehøgskole og fire videregående skoler med musikklinjer er allerede med i samarbeidet.

Forsvarets stabsmusikkorps er et av Forsvarets fem musikkorps og Norges største profesjonelle blåseorkester med tilholdssted på Akershus festning. Korpset ble etablert i 1818 og er med sine 201 år Oslos eldste musikkinstitusjon. Siden starten har korpset vært Forsvarets viktigste representasjonsorkester med jevnlige oppdrag for Kongehuset, Stortinget, Regjeringen og avdelinger i Forsvaret. Hver 17. mai har «Stabsmusikken» det ærefulle oppdraget å gå fremst i hovedstadens barnetog og i sommerhalvåret er korpset kjent for de folkekjære vaktparadene fra Akershus festning i tilknytning til vaktskiftet på Det kongelige slott. Korpset har en utstrakt konsertvirksomhet på Østlandet og deltar også på internasjonale militærmusikkfestivaler og tattooer.

Lars-Thomas Holm (f. 1981) er kveldens dirigent. Han har mastergrad i orkesterdireksjon fra Norges Musikkhøgskole. Han har også studert komposisjon og klarinett. Han er sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Ålesund Symfoniorkester og var assistentdirigent i Bergen Filharmoniske Orkester, hvor han jobbet tett med sjefsdirigent Edward Gardner. Han har dirigert orkestre nasjonalt og internasjonalt og har gjestet alle de fem korpsene i Forsvaret tidligere.

Vi er også glade for å ha med oss dyktige elever fra Moss. Moss, Fredrikstad og Sarpsborg kommuner er nå med som pilotkommuner i UngMusikk og vi ser frem til videre samarbeide også med dem.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.