Populært med åpne verksteder på Blylaget

Alexander og Jan Grüner- Moström, henholdsvis tekstilkunstner og keramiker.  Alexander har hovedfag ved Kunsthøyskolen i Oslo, arbeider som tekstilkunstner og underviser på Universitet i Gøteborg i faget: Tekstil, klær og formgivning. Jan er utdannet førskolelærer og har drevet barnehage i Oslo, men har nå valgt å satse på en ny karriere som keramiker. «Jeg er en late bloomer», sier Jan med et smil mens han viser frem sin fargerike keramikkproduksjon.

Alexander og Jan Grüner- Moström, henholdsvis tekstilkunstner og keramiker. Alexander har hovedfag ved Kunsthøyskolen i Oslo, arbeider som tekstilkunstner og underviser på Universitet i Gøteborg i faget: Tekstil, klær og formgivning. Jan er utdannet førskolelærer og har drevet barnehage i Oslo, men har nå valgt å satse på en ny karriere som keramiker. «Jeg er en late bloomer», sier Jan med et smil mens han viser frem sin fargerike keramikkproduksjon. Foto:

Av
DEL

InnsendtBlylaget har alltid vært et yndet tilholdssted for kunstnere. Torbjørg Nederås, Aksel Sandemose, og Arnulf Øverland er blott noen av de som har bodd her. Også i dag bor det kjente kunstnere og kreative sjeler på det lille tettstedet. 

I samarbeid med noen av disse inviterte Blylaget Vel til åpne verksteder, søndag den 12. august. Her fikk publikum anledning til å besøke et variert og spennende utvalg av verksteder og møte kunstnerne som arbeider her. Dette var et meget populært tiltak og skapte den rene folkevandringen i området.

Dette var første gang et slikt arrangement har funnet sted, men med så stor oppslutning er det godt mulig at dette vil bli gjennomført ved en senere anledning. Denne gangen ble arrangementet kun markedsført på Blylaget, men neste gang vil man vurdere å spre invitasjonen til et større publikum.

Her kan du møte de som hadde åpnet sine verksteder:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags