Lions-klubbene i Follo inviterer til den tradisjonelle festaften for funksjonshemmede i Follo

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt Søndag 10. mars kl.16.30 går årets store begivenhet for funksjonshemmede i Follo av stabelen på Ås vgs: Festaften for funksjonshemmede med ca. 200 deltakere, som samles til hyggelig samvær og ikke minst, musikk til Egil Bergs orkester.

Egils trio har spilt på samtlige festaftener, det er imponerende. Det blir ofte gjesteopptredener fra festdeltakerne, og gutta i bandet sier de ser fram til dette årlige arrangementet.

Sonens ni LIONS-klubber samarbeider om selve arrangementet, med bespisning og dans, samt underholdning og utlodning til glede for de mange deltakerne, og også for arrangørene, som har dette som en årviss hendelse.

Det er i år 43 år siden Oppegård Aktivitetslag, Follo Kontaktklubb og de ni Lions-klubbene i området arrangerte den første festaften – etter initiativ fra Erling Stordahl. I år arrangeres festaften for 43. gang – og fem av Follos ordførere vil stille opp. I år kan vi altså skilte med fem ordførere.

Overskuddet, som er lik omsetningen, går uavkortet til Follo Kontaktklubb og Oppegård Aktivitetslag.

ldsjelen bak Ridderrennet hadde samarbeidet med LIONS før – han hadde ideen og LIONS-klubbene over hele landet gjennomførte Røde Fjær-aksjonen i 1966, den første landsomfattende TV-overførte bøsseaksjonen der midlene gikk til byggingen av Beitostølen. Nå oppfordret han alle LIONS-klubber til å arrangere aktiviteter for funksjonshemmede over hele landet.

I vårt distrikt ble resultatet en årlig festaften for alle funksjonshemmede i Follo, og den første ble arrangert i Kråkstad. Siden har den vært på Kolbotn, så mange år i Vestby, før Ås videregående skole, folloregionens største videregående skole, ble vertskap i 2009 og har vært det siden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.