Rusletur med Nesodden historielag langs kyststien fra Fjellstrand

Av

Søndag 26. mai 2019 arrangerer Nesodden Historielag vårens rusletur. Den går fra Fjellstrandkrysset, via Fjellstrand brygge og videre langs kyststien til Nordre Spro.

DEL

InnsendtKyststien langs Nesoddens østside har vært flittig brukt i mange år nå. Kyststien på vestsiden sørover fra Fjellstrand er nyere og fortsatt ukjent for mange av Nesoddens beboere. Merking og tilrettelegging binder nå sammen områder som det før var vanskelig å nå på tvers. Her er idylliske strender og gamle brygger. Stien går også forbi tjern der det før ble skåret is for utskiping til utlandet. På Granerudstøa og Svestadstøa bodde det på 1800-tallet folk som drev fiske, men for vel 100 år siden ble det etablert et stort petroleumsanlegg som gav arbeid både til folk på Nesodden og langveisfra.

Nær sjøen ved Spro leder kyststien til inngangen av en gammel feltspatgruve. Gruvegangen går 30 meter innover og ender i en mektig hall, der dagslyset kommer inn. Fortsatt kan vi finne kråkesølvbiter her.

Turleder og historieguide er Lise Granerud, Nesodden historielag. 
 

Fremmøte ved Annas hybel i Fjellstrandkrysset Kl. 12.15. Turen tar ca 3 timer og er åpen for alle! Fra Nordre Spro brygge går vi opp til bussen. Det blir kafferast underveis. Ta med matpakke!
 

Velkommen til en vårlig vandring langs vestkysten.

Bildet kan inneholde: utendørs

Artikkeltags