Om Torborg Nedreaas og livet og verden sett fra Blylaget

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt Professor Irene Iversen kommer til Nesodden U3A torsdag 24.oktober. Emnet for foredraget hennes er Torborg Nederaas´ forfatterskap. Nedreaas skrev ikke mange bøker, men står sentralt i etterkrigslitteraturen. Kvinneskikkelser står i fokus. Hun skriver om kvinners erotikk i en tid dadet ikke vare vanlig, og romanene har et klart politisk budskap.

Torborg Nedreaas bodde på Blylaget fra 1947 til sin død i 1987. Her ble de fleste av hennes bøker til. Hjemmet ble et samlingsted for ekskluderte kommunister, forfatterkolleger og litteraturinteresserte. Mange unge radikale forfattere i Profil-kretsen ble i 1970-årene trukket inn.

Irene Iversen er professor emerita i litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Før det var hun i ti år forlagsredaktør i Pax forlag. Nå arbeider hun på en biografi om Torborg Nedreaas med vekt på den politiske siden av hennes forfatterskap.

Alle er velkommen til møtet som holdes i Nesodden samfunnshus kl.13.00. Døren åpner kl.12.30, og det serveres kaffe og kaker.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken