Gro Rønnebergs vakre julekrybbe er i år en del av NesoddHusets juleutstilling

Julekrybben

Julekrybben Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtLørdag 1. desember åpnet NesoddHuset årets juleutstilling. Som i tidligere år vil desember være medlemmenes måned med mye nytt i utstillingen og hovedvekt på julen.

I år er Gro Rønnebergs store julekrybbe også utstilt som en del av utstillingen!

«Det skjedde i de dager» heter det i juleevangeliet. Og vanligvis skildrer evangeliet de religiøse hendelsene, men hvordan var hverdagen for menneskene som opplevde dette? Juleevangeliet er en nydelig historie vi alle kjenner, og Gro Rønneberg skildrer hendelsen i stallen på en vakker måte med sine detaljrike, håndlagde figurer. Men som hun sier: hun har alltid lurt på hvorfor det ikke er skrevet mer om kvinner og barn i denne historien. De var jo minst halvparten av befolkningen i Betlehem i år 0 og gjorde et viktig arbeid i byen. Derfor har de fått stor plass i Gros krybbetablå der det dagligdagse livet også vises, og De Tre Vise Menn er tre konger fra forskjellige kontinenter. Som konger kom de nok ikke alene – de hadde sikkert med seg både koner og barn, og kanskje soldater også til den lange reisen til det fremmede landet.

Gro Rønneberg lager sine figurer helt fra bunnen av med ståltråd, leire og gamle stoffer. Hun gir figurene karakter og viser dem som vanlige mennesker i en uvanlig situasjon! Helheten blir både vakker og stemningsfull, og vel verd et besøk!

I år har NesoddHuset utvidet åpningstiden fra tirsdag 11. desember:

Tirsdag-fredag kl. 11–18 og lørdag kl. 11–16. Velkommen!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags