Samarbeider for å få pensjonister på høsttur

Lunsj og frisk luft ventet pensjonistene da de ankom Gol.

Lunsj og frisk luft ventet pensjonistene da de ankom Gol. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det var folk med gode forventninger som kom på bussen etter hvert som den kom til de avtalte stoppestedene, 22 personer var vi på denne turen. Det hadde vært pratet om turen på hvert eneste medlemsmøte og nå var dagen  kommet.  I år gikk turen til Pers Hotell på Gol.

DEL

Innsendt Tradisjonelt er det tre foreninger som har arrangert turer for sine medlemmer: Drøbak Frogn Pensjonistforening, Skaubygda Støtteforening og Frogn Eldresenters Venner. Disse foreningene retter seg mot pensjonister og ikke sjelden kom den enkelte foreningens turopplegg på samme tid som en av de andres planer. I verste fall førte dette til at ingen av turene ble gjennomført på grunn av manglende deltakelse. Slik kunne man jo ikke holde på og representanter fra hver av de nevnte foreningene kom så til et møte på Seniorsenteret. Der ble de enige om å samarbeide. Alle medlemmer av de forskjellige foreningene skulle ha rett til å være med på turer som en av foreningene arrangerer.

Nå skulle vi altså til Gol, og vi ankom Pers Hotell i totida og der sto lunsj-buffeen og ventet mens verten ønsket oss hjertelig velkommen og fortalte om hotellets historie fra det gikk fra å være skifabrikk til å bli et overnattingssted. Det er blitt bygget ut i flere etapper slik at nå er det over 700 senger.

Vi fikk høre at hotellet har en bowlinghall med fire baner og den var det mange som ville prøve. Vi fikk disponere to baner fra fem til seks, det var nemlig en populær bane i lokalsamfunnet! Flinke var de også der, det viste resultatene som var slått opp på veggen.

Våre resultater ble nok ikke slått opp på veggen, men vi var åtte stykker som spilte og kanskje like mange tilskuere fra vår gruppe. Om ikke resultatene var helt på topp, så var i hvert fall humøret det.

Det var middag klokka sju. Da måltidet begynte å gå mot slutten, lød det noen voldsomme drønn, det ene verre enn det andre. Var det tordenvær? Det var ikke tordenvær, det var bare musikeren som hadde fått en ny kraftig bass og sånt måtte tydeligvis brukes på fullt volum. Vi trakk oss derfor tilbake til dagligstua hvor vi tilbrakte resten av kvelden med å fortelle om morsomme episoder fra et langt liv og humøret kom straks på topp.

Dagen etter gikk bussen over til Valdres, og vi spiste suppe og rømmegrøt med spekemat på Vasetstølen. Deretter gikk turen over Panoramavegen til Hemsedal. Der tok bussjåføren oss med til ei grend langt oppe i lia til et sted som heter Skarsnuten hvor det var en fantastisk utsikt. Så gikk turen tilbake til hotellet via en innlagt omvei for at vi skulle få se «Høidnet»(hornet) eller Kjerringkjeften hvor det var et imponerende fossefall. Om kvelden var det middag med ny samling i dagligstua og vi benyttet oss av en alltid hyggelig betjening som sørget for å skaffe oss det vi trengte fra baren.

Fredag skulle vi hjem igjen, men først ville vi en ta tur bortom Langedrag hvor vi ble presentert for ulver, gauper, moskus, villsvin og mer vanlige husdyr. Så fortsatte vi hjemover via Kongsberg hvor elva gikk mektig.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.