Frognfisken på Frogn videregående skole

Redd jorda UB med dagens premier.

Redd jorda UB med dagens premier. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtFrogn videregående gjennomførte denne uken Frognfisken det årlige arrangementet for ungdomsbedriftene på skolen. I år er det mange bedrifter på, totalt 20 ungdomsbedrifter som involverer hele 5 klasser og over 100 elever er i aktivitet og jobber med entreprenørskap. Skolen er den i Akershus som er størst på denne undervisningsmetoden og det legges godt til rette for praktisk jobbing og muligheten for å skape seg god erfaring i det å være gründer.

Frognfisken er det første mesterskapet alle bedriftene konkurrere i og dette er en internkonkurranse på huset. Kategoriene de konkurrerer i er flere, som beste reklamefilm, mest innovative produkt, bærekraftsprisen og beste HR/inkluderende arbeid. For å gjennomføre et slikt mesterskap er skolen helt avhengig av hjelp fra næringslivet som jury og vi er heldige å ha lokale som stiller opp år etter år. Den bedriften som scorer best totalt på dagen blir skolens beste ungdomsbedrift, og i år gikk prisen til Redd jord UB.

De utvikler et brettspill for barn hvor oppgavene handler om sortering av søppel og miljøspørsmål og oppgaver. De har som mål å ferdigstille prototypen til jul og selge spill på nyåret. I januar vil alle ungdomsbedriftene konkurrere med skoler fra hele Follo og i februar er den store messen hvor det konkurreres mot alle skoler i fylket.

Liv Ellefsen

Lærer i entreprenørskap på Frogn vgs.

Følg på: Facebook

Artikkeltags