Denne artikkelen er innsendt av patruljen Falk fra Drøbak Frogn speidergruppe i forbindelse med at de holder på med å ta journalist-merket.

Falk er spesielt glad i er patruljeturer. Forskjellen mellom en vanlig tur og en patruljetur er friheten. På patruljetur kan vi legge oss når vi vil, stå opp når vi vil, spise så mye godteri som vi vil m.m. Det er noe av det som patruljen syntes er bedre med patruljetur enn med en vanlig speidertur.

Håøya

Det som også er annerledes med patruljeturer, det desidert beste, er at man kan bestemme hvor man vil dra. Det er ingen sak å finne et bra sted. Hvis peffen spør patruljen hvor vi skal dra på patruljetur svarer vi ALLTID i kor, Håøya!!!

Chill

Hvorfor vi vil dra til Håøya er fordi det er "chill" som Indine sier. Håøya er så deilig for der er vi helt alene. Ingen voksne kan plage oss og bestemme over oss. Mange av dere som leser tenker sikkert «de barna er sikkert oppe hele natta og er døds-trøtte dagen etter», men der tenkte du feil. Vi klarer faktisk å legge oss og stå opp til den tiden at vi ikke er trøtte, og ikke får våkne, rettere sagt, vi våkner opp i «falk-form».

Spiser bark og kongler

Alt i alt så er patruljetur en veldig bra måte å jobbe, utforske, samarbeide og lære på. Noe som skaper ett sterkere bånd i patruljen. Vi lærer å samarbeide i patruljen noe som også gjør det enklere å samarbeide i andre anledninger.

Patruljen falk er en av seks patruljer i troppen i Drøbak Frogn speidergruppe.

Falk består av syv speidere der Emma (15) er peff (patruljefører) og Liam (13) er ass (patruljeassistent). Resten av patruljen består av Vemund (14), Maria (13), Linnea (13), Indine (11) og Tuva (11).