På utlånssentralen på Skoklefall har de utstyr for vinterferien - og andre ferier

Vinter

Vinter Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtUt på tur, aldri sur!

Vinterferien er her og for mange betyr det et ønske om å tilbringe mest mulig tid utendørs på ski, skøyter, eller en aketur. Mange ønsker å være aktive. Enten alene eller sammen med familien.

Turutstyr av bra kvalitet koster å anskaffe, og for en familie som f.eks. skal kjøpe inn komplett pakke med ski til alle sammen, blir det raskt mange tusenlapper av det. I tillegg så vokser barna fort, og allerede året etter må det sannsynligvis skiftes ut, og nye tusenlapper må til. Det samme gjelder for sommerhalvåret. Telt, soveposer, liggeunderlag, tursekker, primus, turkjeler, fiskestang ... Det aller meste som skal til for en vellykket utflukt ut i naturen, er relativt kostbart og vil gjøre et skikkelig innhogg i familiebudsjettet.

Med dette i bakhodet, vokste ideen fram om å bygge opp vår egen utlånssentral for utlån av turutstyr. En sentral hvor enten enkeltpersoner eller hele familier kunne komme å få låne turutstyr GRATIS. Vi i ungdom og fritid i Nesodden kommune, bestemte oss derfor å søke eksterne midler for å starte opp dette for innbyggere bosatt Nesodden. Vi har nå drevet denne i noen år. Flere og flere har oppdaget denne flotte muligheten, og vi har hatt jevn økende pågang av innbyggere som ønsker å låne. Utvalget og mengde av utstyr har vokst sakte, men sikkert, og noe har allerede blitt skiftet ut på grunn av normal slitasje. 

Utlånssentralen inneholder utstyr til alle årstider: Kanoer, flytevester, fiskeutstyr, soveposer, primuser, kokekar, ryggsekker, telt, lavvoer, skøyter, langrennsski, slalåmski med støvler med mer. Du kan følge denne linken til Nesodden kommune for å se alt som tilbys til utlån: https://www.nesodden.kommune.no/kultur-fritid/ungdomstilbud/utlan-av-turutstyr/

Ordningen er etablert for at flere barn og ungdom skal få delta på viktige sosiale arenaer, som ferie- og fritidsaktiviteter uavhengig av foreldrenes inntekt og sosiale situasjon. Tilbudet organiseres av Ungdom og Fritid. Sentralen er lokalisert i Ungdomshuset på Skoklefall (ved Munkestien barnehage).

Utlånssentralen er åpen: mandager og torsdager kl. 1700–1900

Ut og innlevering av turutstyr skjer kun på disse dagene og tidene. Det er dessverre ikke mulighet til å legge til side/holde av utstyr. Dette er en ordning som er basert på «først til mølla-prinsippet». Normal utlånstid er 1 uke pr. utlån.

Kontakt og spørsmål

For spørsmål, kontakt Per Christian Halvorsen, per.christian.halvorsen@nesodden.kommune.no eller mobil 91745910.

Per Christian Halvorsen

Utlånsentralgeneralsjefsassistent

Følg på: Facebook

Artikkeltags