Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer hele Frogn til å synge nasjonalsangen sammen på video

Det er ingen tvil om at 17. mai blir annerledes i år. Nå inviteres alle til å bli med å synge eller spille nasjonalsangen "sammen" i en videocollage. – Vi håper det er mange som har lyst til å bli med på dette gøyale prosjektet, forteller Signe Marie (9) og Svanhild Moen Refvik.

FROGN: Frogn kommune og 17. mai-komiteen jobber med mange ideer for å markere årets spesielle 17. mai.

Nå ønsker de at du blir med på å lage en videocollage. Det du må gjøre er å synge eller spille et instrument, og det hele må filmes.

– Vi synes det var hyggelig å kunne lage en video der folk kan være med på å fremføre nasjonalsangen sammen. Det er mange aktører som har laget video på denne måten. En person i kommunen skal filme og streame det som skjer på 17. mai, og det er i denne forbindelse videoen skal lages og publiseres, forteller Cathrine Langlie, som sitter i 17. mai-komiteen.

Langlie forteller videre at alle kan delta, uansett om en har et øre for musikk eller ikke.

– Vi håper at alle blir med og synger med den stemmen de har. Vi har laget en lydfil som de må følge. Det er viktig at sangen kommer i samme toneart og tempo som lydfilen for at det skal bli best mulig. Gjerne samle hele familien og syng sammen, vift med norske flagg og ta på finstasen. Gjør gjerne mye ut av det, smiler hun.

Førstestemme

For å få synkronisert takt og tone har de fått hjelp av Signe Marie Refvik (9), sammen med sin mor og far Svanhild Moen Refvik og Øivind Refvik. De har allerede spilt inn versjonen som skal fremføres. Denne må de som spiller inn ha på øret for å synkronisere musikken.

– Det var mye tekst og så var det litt komisk. Jeg fikk latterkrampe mange ganger, så vi tok sikkert opp ti ganger før det ble sånn noenlunde bra, forteller Signe, som synes det var litt vanskelig å spille inn.

– Hun var litt redd for at mamma og pappa skulle bli lei og sint. Pappa filmet og prøvde å være «dirigent» og vise tekst, mens mamma spilte piano i bakgrunnen, sier Moen Refvik, som også er menighetsmusiker i Drøbak og Frogn menighet.

Håper at alle blir med

Fristen for å levere bidraget er satt til 11. mai. Lydklipp og ytterligere informasjon finner du på denne linken: https://www.frogn.kommune.no/felles/bli-med-pa-ja-vi-elsker/.

– Vi håper det er mange som har lyst til å bli med på dette gøyale prosjektet. Det blir flott å synge nasjonalsangen sammen på denne måten, sier Moen Refvik.

Innslaget skal sendes direkte på kommunens stream fra 17. mai.

– Vi håper at alle tør å bli med på dette, avslutter Langlie.

Kommentarer til denne saken