Årets utgave av Drøbak Havnefestival arrangeres 28. og 29. juli. Ravi, som siden tidlig på 2000-tallet har levert en rekke landeplager med høy allsangfaktor, er en av artistene som skal opptre fredag under Drøbak Havnefestival. I forkant av at han som første artist for dagen går på scenen på festivalen så stiller han opp for et gratis familiearrangement. Til dette arrangementet vil det bli dannet et barnekor som skal synge to av Ravis hits sammen med artisten.

– Vi oppfordrer alle barn som har lyst til å være med om å melde seg på. Det kan de gjøre gjennom Spond. Det eneste kravet er at barna er i alderen 4. til 7. klasse. Om de synger i kor fra før er ingen forutsetning, sier festivalsjef Terje Evensen.

– Vi hadde tilsvarende tilbud i fjor, og det ble en stor suksess. Det var vel cirka 25 barn som deltok i koret sammen med Freddy Kalas på to av hans største hits. Det blir imidlertid en forskjell fra i fjor. Mens barnekoret i fjor sang med på refrenget så syntes Ravi at det ville være kult om de var med på hele sangene.

Fullmakter fra Ravi

Terje Evensen forteller at det ikke er bestemt hvilke sanger barna skal synge.

– Ravi har gitt oss alle fullmakter til å velge hvilke sanger det skal bli. Som han sier så kan han alle sangene selv. Den som velger ut dette er Cathrine Wollbråten Langlie fra Kulturskolen som er ansvarlige for barnekoret under Drøbak havnefestival. Det legges opp til en felles øvelse i juni og en øvelse dagen før konserten. I mellomtiden må barna høre på spotify og lære seg tekstene skikkelig. Den samme metoden ble brukt i fjor, og det funket veldig bra.

Minikonserten med Ravi og barnekoret er bare en av mange familieaktiviteter Terje Evensen & Co legger opp til rundt Drøbak Havnefestival. Barnekoret skal i aksjon fredag ettermiddag før Ravi går på scenen i 17-tiden. Lørdag formiddag og ettermiddag blir det massevis av aktiviteter for store og små i området rundt Sjøtorget og havna. Forhåpentligvis blir det en folkefest.

Tror på to fulle festivaldager

Folkefest blir det også under selve festivalen. Terje Evensen forteller om et billettsalg som har tatt skikkelig av.

– Vi har solgt 30 prosent flere billetter enn i fjor på samme tid og 90 prosent flere billetter til fredagens konsert enn i fjor. 1500 billetter er solgt, og jeg tror ikke det vil ta veldig lang tid før lørdagen blir utsolgt. Vi har plass til 2000 publikummere pr dag i tillegg til frivillige og sponsorer som får fribilletter.

I fjor var totalt 3000 betalende publikummere innom de to dagene festivalen varer.

– I år tror jeg vi får 4000 publikummere. Altså utsolgt begge dager. Årsaken er at vi i år har et knallbra artistprogram begge dager, og de som ikke får tak i billetter til lørdagens festival kjøper fredag fordi det er bra artister også da. Når det gjelder festivalpass så tror jeg vi kommer til å være utsolgt før påske. Det er kun 100 pass igjen, sier Terje Evensen og oppfordrer alle som vil være sikre på billett om å raske på.

Evensen synes det er morsomt at det kommer så mange tilreisende til Drøbak Havnefestival.

– At vi trekker mye folk til Drøbak gjør jo at det drypper litt på næringslivet her også. I fjor hadde vi en opptelling som viste at billettkjøperne hadde 400 forskjellige postnumre. I år har vi allerede passert 200 forskjellige postnumre, smiler han.

Solid økonomi

Dersom spådommene til Terje Evensen går i oppfyllelse så betyr det at årets utgave av Drøbak Havnefestival også blir en økonomisk suksess til tross for at det er brukt mye penger på artister.

– For å gå i null trenger vi totalt 2100 publikummere. Det betyr at vi går mot et solid overskudd. Men da skal folk vite at dette ikke havner i lommene på noen. Alle vi som jobber med festivalen gjør dette som frivillig arbeid og dugnad. Ikke ei krone betales ut i lønn. Et overskudd vil bli overført til neste års festival.

Festivalsjefen understreker viktigheten av å ha en økonomisk buffer.

– Det betyr alt. Tryggheten når man booker artister, og det at vi har penger til å betale artistene honoraret på forskudd som alle foretrekker. Dessuten er det sånn at billettinntektene først kommer inn noen dager etter at festivalen er avsluttet. Med en stadig større buffer så får vi også rom til å utvikle Drøbak Havnefestival ytterligere. De største artistene koster det jo en del penger å booke, og med en større buffer så vil vi kunne gi publikum stadig bedre underholdning.

Mange toppartister

Evensen er godt fornøyd med årets program for Drøbak Havnefestival.

– Det blir to gode dager på scenen. Fredag blir en partykveld med artister som spiller låter med høy allsang- og partyfaktor. Det starter med Ravi og alle hans hits. Deretter spiller Halva Priset og Loveshack før kvelden avsluttes med Admiral P.

Lørdag starter vi opp med Emma Steinbakken som vi nylig så på «Hver gang vi møtes» og som har flere giganthits. Deretter spiller «En dags pause» som er et tributeband for Jahn Teigen og hvor Tom Mathiesen dukker opp som gjest på et par av låtene fra Prima Vera-tiden. Kvelden avsluttes med DDE og helt til slutt Kurt Nilsen.