FROGN: Det er åpent nordisk mesterskap som skal spilles på flere baner i Østfold, der DFI er tildelt tre av kampene på Seiersten. Kampene som skal spilles i Drøbak er som følgende:

Torsdag 4. august kl. 14.00: Sverige – Færøyene

Torsdag 4. august kl. 18.00: Norge – Finland

Lørdag 6. august kl. 13.00: Danmark – Finland.

Alle kampene blir sendt direkte på Direktesport, men det er bare kampen der Norge spiller som blir kommentert.

For å komme til Direktesport, trykk her. Kampene blir produsert av Amedia sentralt.

Fjær i hatten

– For idrettslaget DFI er det kjempegøy at gruppene arrangerer slike begivenheter i Drøbak. Det gjør DFI Fotball mer kjent og det er supert av det flotte anlegget på Seiersten blir brukt til landskamper, kommenterer daglig leder av DFI, Teresa Storrud Visedo om å få tre av kampene på deres arena.

Vidar Færgestad er Styreleder i DFI Fotball ser fram til fotballfesten. Han er også storfornøyd med å ha blitt tildelingen av kampene:

– Dette er veldig morsomt for oss som klubb. Ikke bare får vi Nord-Europas beste 16-åringer på besøk. Det blir gøy for våre lokale spillere og hele Drøbak at vår neste beste menn skal spille tellende landskamp her på vår hjemmebane. Det er også en fjær i hatten for oss som arrangør at vi får ansvaret for å avvikle disse kampene. Det betyr at NFF vet at vi kan lage gode arrangement og at vi har frivilligheten med oss for å arrangere slike store kamper, sier Færgestad.

Det er gratis inngang på kampene:

– Vi håper Drøbaks-publikummet benytter muligheten til å se våre, og nabolandenes største talenter i aksjon på Seiersten. Kjøp gjerne en vaffel eller pølse i kiosken. DFI får alle inntektene fra kiosksalg, så du støtter også klubbens arbeid. Det er gratis inngang, forteller Færgestad.

Han sier også noen ord om frivilligheten og apparatet DFI stiller opp med:

– Vi har mange personer i sving disse dagene, også på kiosk og serveringssiden – både for å serve publikum og eventuelle prominente gjester som måtte komme. Vår faste «Ressursgruppe» som består av mange frivillige pensjonister stiller velvillig opp. I tillegg er det trenere, lagledere og ikke minst spillere fra egen klubb som er i aksjon. Vi skal ha ballhentere og maskoter til alle kampene – her er det mange barn og unge fra egen klubb i aksjon.

Nå lover Færgestad og co topp underholdning på gressmatta.

– Kamper i 16-års klassen pleier å være meget underholdende. Vi gleder oss stort – sees på Seiersten torsdag og lørdag!

NFF skriver at Norges G16-landslagstropp skal spille følgende kamper:

Torsdag 4. august klokken 18.00: Norge – Finland, Drøbak Stadion

Lørdag 6. august klokken 17.00: Norge – England, Sarpsborg stadion

Mandag 8. august klokken 18.00: Norge – Sverige, Råde Stadion

Onsdag 10. august klokken 18.00: Norge – Danmark, Fredrikstad Stadion