Telenor bruker titalls millioner kroner på bedre bredbånd til Nesodden

Denne sekstetten hevder nesoddingene bør få bedre bredbånd og tilbyr dem det i fellesskap: Jørgen Bjune (f.v.), Andreas Ek Johannessen, Rolf Pedersen, Runhild Røine, Bjørn Amundsen og Nina Sandberg.Begge foto: Staale Reier Guttormsen

Denne sekstetten hevder nesoddingene bør få bedre bredbånd og tilbyr dem det i fellesskap: Jørgen Bjune (f.v.), Andreas Ek Johannessen, Rolf Pedersen, Runhild Røine, Bjørn Amundsen og Nina Sandberg.Begge foto: Staale Reier Guttormsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Telenor satser stort og bygger ut bredbåndskapasiteten på Nesodden gjennom sitt datterselskap, Canal Digital, med fiber til 20–50 millioner.

– Dette er en ganske stor dag. Da Nina gikk til valg som ordfører på Nesodden, så hadde hun to ting hun brant for. Eller det var sikkert flere ting, men det var to ting som vi var opptatt av: Det ene var mobildekning, og det andre var bredbåndsdekning, slår Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen an tonen, for samarbeidet mellom telegiganten og Nesoddens politiske leder inneværende periode, på Tangen brygge i vårsola.

Stor satsing

– Nå har Amta fulgt oss ganske mye på mobildekning, og vi er fortsatt ikke i mål, men vi er på god vei. I dag så har jeg gleden av å kunne fortelle at Telenor gjennom Canal Digital har besluttet å bruke flere titalls millioner kroner på bredbåndsutbygging med fiber her på Nesodden. Og Nesodden er spesielt valgt ut til en kjempesatsing som starter nå, sier Amundsen.
– Flere titalls, er hvor mange?
– Det er vanskelig å si eksakt fordi vi starter salget nå mot privatmarkedet, men det kan bli 20, det kan bli 30, det kan bli 40 og det kan bli 50 millioner kroner. Målet vårt er uansett å kunne gi fibertilgang til folk flest på Nesodden, avklarer Amundsen forsøksvis, og får assistanse med forklaringen:
– Vi har planer om å dekke 100 prosent av alle husstander på Nordre Nesodden i første omgang, fordi det har vært et ønske om bedre hastighet her, hevder Canal Digitals Rolf Pedersen, salgsansvarlig for eneboligmarkedet i satsingen.
– Det er jo ingen fiberaktør her ute, så det er et åpenbart udekket behov og et potensial for oss, mener Amundsen.

Les også: Telenor skal løse mobilproblemene

Startet salget mandag

– Hvordan skal dere serve det lokale markedet på Nesodden?
– Allerede mandag startet vi å besøke alle husstander med tilbud og informasjon om hva som skjer, sier Pedersen.
– Alle henvendelser vil tas kontinuerlig av kundeservice døgnet rundt, og vi etablerer i tillegg en egen hjemmeside for satsingen på Nesodden slik at folk får oppdatert informasjon om utbyggingen i sitt område, opplyser Pedersen.
– Ser du samvirkefordeler mellom bredbånd og mobil?
– Det løftet vi nå foretar på fiber, får synergier for bedre mobildekning. Det vil bli billigere og enklere å bygge noen av de bebudete basestasjonene, begrunner Bjørn Amundsen.
– Både mobil- og bredbåndsdekning er viktig fordi mange nesoddinger jobber hjemmefra, sier ordfører Nina Sandberg.

Les mer: – Skal ikke stå på pengene

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet

Artikkeltags