Sammen med kona Gjertrud, som i flere år drev håndarbeidsforretning på Nesodden, flyttet Ketil Blaasvær for et halvt år siden til sørlandsbyen som forbindes med sangen «Urmakeren fra Tvedestrand».

Ekteparet etablerte hver sin virksomhet på jaer i 2011. Gjertrud Blaasvær butikken Stoff og sånt og Ketil Blaasvær urmakervirksomheten Tikk og takt.

Sangpoeng

I 2013 flyttet de begge til Nesoddparken, og fire år senere dro de altså  til Tvedestrand, hvor deres nye lokalavis naturligvis har gjort et poeng av at urmakeren fra Jaer nå har etablert seg.

«Den sangen har vi også sunget mange ganger før vi kom hit», fortsetter Ketil Blaasvær i Tvedestrandsposten.

Han forteller at kona har familie i sørlandsbyen, at de har vært mye her opp gjennom årene, og tenkte at Tvedestrand ville være et fint sted å bo.

Hovedgata

Han har sitt urmakerverksted i øvre del i Hovedgata, i et lokale hvor det i veldig mange år var en skobutikk. Her jobber han med det som med store ur, altså større enn vanlige armbåndsur, og tituleres derfor storurmaker.

Lokalavisa kan opplyse at ekteparet Blaasvær nå gleder seg over at de har fått en veldig god mottakelse i Tvedestrand.

Og sangen han nå forbindes bør du unne deg å høre her. Den synges av Einar Rose, som jo i mange år hadde sommerhus på Blylaget, og har en egen strand oppkalt etter seg der.

Bildeserie

Arkivglimt fra Nesoddhusets 25 år