Han er ivrig etter å komme i gang med oppussingen av Bowlers-lokalet. For det skal svinges rundt både inne og ute før Bowlers-skiltet skrus ned og et nytt sted kalt Bergmanns ser dagens lys i Stasjonsbyen. Se bilder av hvordan det blir lenger ned.

De nye eierne regner med å investere et sted mellom 2 og 2,5 millioner kroner på oppussingen.

– Vi har alle planer klare, men vi er avhengig av at gårdeier AS Fasaden gir oss klarsignal til fasadeendringen vi skal foreta. Vi ønsker å bygge en helt ny pergola på uteområdet, og sette inn glassvegger (foldedører) ved inngangspartiet.

– Da kan fasaden på begge sider av inngangspartiet foldes til den ene siden slik at restauranten henger sammen på en helhetlig måte. Men vi er altså avhengig av svar fra gårdeier, så det håper jeg vi får snart, påpeker en ivrig Bergmann Johansen til Østlandets Blad.

Lærte av Thon

Jan Bergmann Johansen kommer opprinnelig fra Nesodden, er utdannet kokk og har drevet en rekke utesteder og spisesteder i Oslo tidligere, blant annet gjennom Olav Thon gruppen.

I dag eier han og driver fire steder, blant annet Bergmanns i Fredrikstad og Sand bar og restaurant på Hvaler, i tillegg til nyervervede Bowlers.

– Jeg lærte noe av viktig av Olav Thon når det gjelder restaurantdrift: Det er bare to ting som er viktigere enn beliggenhet, og det er beliggenhet og beliggenhet. Vi har jaktet på Bowlers i et års tid, vi, melder Bergmann Johansen, og ser utover Jernbaneveien og selve sentrum av sentrum i Ski.

Bildeserie

Siste innspurt før stortingsvalget – dette tenker politikerne i Frogn og på Nesodden

Kjenner Bowlers fra før

Med seg på eiersiden har han Rune Røste, som er fra Langhus opprinnelig og som driver firmaet HR Autolakk på Kolbotn ved siden av. Det er Røste som kommer til å følge opp Bowlers fremover (som altså blir til Bergmanns etter hvert).

– Som Langhus-mann har jeg vært her som gjest mange ganger, så sånn sett har jeg jo et mer personlig forhold til stedet også. Allerede neste søndag skal vi begynne å bygge ny bar her, forteller Røste.

– Jeg er fra Nesodden, så jeg har vært gjest her jeg også, selv om det er en del år siden nå, supplerer Bergmann Johansen.

Folkelig og variert

Hva så med matdelen av nye Bowlers, i hvilken retning vil de nye eierne gå her?

– I familien min har det vært matmennesker så langt jeg kan huske. Oldemora mi var kokke, oldefaren min konditor og baker, onkelen min kokk og bestemor jobbet i kantina til Tidemanns tobakk. Og jeg er altså kokk. Da sier det seg selv at god mat betyr mye for oss.

– Når vi åpner som Bergmanns, blir det en helt ny meny. Drinker og cocktails satser vi også stort på, og vi har svært dyktige bartendere. Vi skal servere vellaget, variert og folkelig mat, laget av gode råvarer. Til lunsj kan du vente deg deilige karbonadesmørbrød, og vi vil servere flesk og duppe.

– Det blir generelt en mer variert meny som favner bredere enn dagens, blant hovedrettene vil det for eksempel legges til et par fiskeretter. Fellesnevneren er at vi skal gi gjestene våre gode smaker der maten er laget fra grunnen av, og vi har en meget dyktig kjøkkensjef her, så jeg vet det kommer til å bli bra, sier Jan Bergmann Johansen.

Begynner med lunsj

Fra 1. oktober vil Bowlers også begynne å servere lunsj, alle dager i uka. Arbeidene som skal gjøres i forbindelse med oppussingen vil ta et sted mellom en og to uker, når de først kommer i gang.

– Vi vil at Bowlers, som altså blir Bergmanns når vi er ferdig med alt vi skal gjøre, også skal bli et lunsjsted for Ski-folk. Vi har gode rutiner på arbeidene vi skal utføre, og vi vet godt hvordan vi vil ha det.

– Det kommer flere forandringer inne i lokalet også, men det må vi få lov til å komme nærmere tilbake til. Håpet vårt er å komme i mål med oppussingen og åpne dørene som Bergmanns i tide til julebordsesongen, sier Jan Bergmann Johansen.