Navn: Janicke Ruud

Alder: 49 år, men nærmer meg 50 med stormskritt.

Bosted: Nesoddtangen

Yrke: Rektor


– Du ønsket nylig nok et kull med førsteklassinger velkommen til en nytt skoleår, hva er det beste med akkurat den oppgaven?

– Å møte spente, forventningsfulle og glade fem-seksåringer og deres foreldre første skoledag, er alltid en veldig hyggelig opplevelse. Selv om barna har vært på førskoledag før sommeren og enkelte allerede har startet på SFO, er første skoledag en høytidelig markering på en ny fase i barnas liv. Jeg ser det i blikket til hvert enkelt barn når de hører navnet sitt bli ropt opp, og de går opp for å bli hilst velkommen av meg som rektor og kontaktlærer. Noen går alene, andre trenger litt støtte og oppmuntring av mamma eller pappa, men alle har det felles at de skal mestre å møte noe de ikke helt vet hva er. Derfor har vi et stort fokus på å se hver enkelt, være til stede og følge veldig tett opp i oppstarten slik at alle skal oppleve seg trygge selv om mye er nytt og annerledes enn de er vant til fra barnehagen.


– Hvis det er et drømmested du ikke har vært, hvor går turen?

– Jeg har allerede funnet mitt drømmested. For noen år siden reiste jeg rundt på Cuba i tre uker. Dit drar jeg gjerne igjen.


– Hva lager du helst til middag, eller blir servert?

– Moules Frites à la crème er en av mine absolutt favoritter. Ellers er jeg veldig glad i italiensk mat.


– Hva ser du helst på tv?

– Dokumentarer og nyheter, men er også glad i å se en god film eller serie.


– Hva liker du å lese?

– Jeg er veldig glad i å lese. Leser både skjønnlitteratur og sakprosa med samfunnsaktuelle tema. Må alltid ha en eller flere bøker liggende som jeg leser.


– Hvordan holder du deg i form?

– Det siste halvannet året har trening dessverre vært kraftig forsømt, foruten det å gå på tur. Jeg håper å komme i gang med spinning på Energihuset nå som samfunnet åpnes opp litt. Det har kroppen godt av.


– Hva bruker du ellers fritiden på?

– Familie og venner. Om sommeren tilbringes mye tid i seilbåten, men også turer langs Nesoddens kyststi som er fantastisk flott. Jeg er også veldig glad i å reise inn til Oslo som de siste årene har blitt en fantastisk flott og levende by.


– Hva er ditt livsmotto?

– Det er lov til å snuble underveis. Det ordner seg alltid!


– Kan du fortelle noe om deg selv som folk flest ikke vet?

– Nei, tror det er best jeg holder det for meg selv.


– Har den sosiale pausen gitt deg tid til noe nytt?

– Mer ro i hverdagen, men jeg gleder meg til vi kan leve mer normalt igjen.


– Hva vil du ha på forsiden av Amta?

– Endelig har kommunestyret tatt en avgjørelse om Myklerud skole.


– Hvem vil du gi en rose?

– Jeg vil gi en rose, men helst en bukett, til alle ansatte ved Myklerud skole og SFO. De står på hver eneste dag for at elever og kolleger skal ha fine dager her på skolen. Jeg er utrolig stolt og imponert over hvordan alle det siste halvannet året har bidratt til at elever og kolleger skal ha fine dager på skolen eller på jobb, selv om hverdagen har vært preget av uforutsigbarhet med mange endringer på svært kort varsel. For en gjeng!