Nesodden jazzklubb har arrangert godt over 200 konserter for voksne og barn siden 2001, fortsatt en litt skjult juvel for mange? Vi er i den utrolig heldige situasjonen at det bor svært mange jazzmusikere på absolutt helt topp internasjonalt nivå på halvøya, og fra hele Norge forøvrig renner det inn av forespørsler om å få spille hos oss.

Koronaen har de siste to årene preget helt det norske og internasjonale kulturlivet, profesjonelle så vel som det frivillige. Likevel har Nesodden jazzklubb, med unntak av periodene med de sterkeste restriksjonene, greid å opprettholde konserttilbudet. Siden forespørslene er så mange, bestreber vi oss på å kunne presentere en bredde av jazzsjangere. Fra «smale», akustiske konserter i Vanntårnet på lørdags ettermiddager - og barnekonserter i Tangenten, til swing-aktige og mer eksperimentelle varianter på Flasken onsdager.

Den tid er dessverre for lengst forbi da selv internasjonale toppnavn tiltrekker seg mediaoppmerksomhet i form av anmeldelser, men vi annonserer selvsagt alle konserter på hjemmesider, FB, og selveste Terje Mosnes gir eksklusive presentasjoner av artistene i nyhetsbrev i forkant.

I pinsen 2018 arrangerte vi vår første festival på Nesoddtangen gård over to dager, et strålende arrangement mente de fremmøtte, men det ville være galt å si at det var overfylt med publikum. I 2020 og 2021 måtte vi nedskalere festivalen til minivarianter på Hellviktangen, som likevel ble svært bra.

I pinsen i år ruller vi ut det brede konseptet på nytt, igjen på Nesoddtangen gård, der vi forhåpentligvis om få år vil kunne reise en «Kulturlåve» på tuftene av den gamle låven. Denne gang over hele fire dager, fra fredag 3. til og med mandag 6. juni, sistnevnte blir barne- og familiedagen, med musikk og opplevelsesteater. Vi garanterer «noe for enhver smak»!

Vi håper at de svært kulturengasjerte nesoddingene merker av festivalen i kalenderne sine allerede nå. Programmet snekres fast i disse dager, og vil bli kunngjort høyt og lavt i månedene som kommer. PS: vi trenger frivillige, husk det er "Frivillighetens år"!