(S– Det er det «grusomste» som kunne skje. Det er viktig at vi nå tar vare på alle i vår skeive familie, sier han til Akershus Amtstidende rett før klokken 11. Han snakker om nattens skyteepisode hvor to personer er drept og flere er skadet i Oslo.

Det var midt i Pride-feiringen en mann natt til lørdag åpnet ild på utestedene Per på hjørnet og London pub i Oslo. To personer er drept, ti er alvorlig skadd, og elleve er lettere skadd etter masseskytingen.

Våknet av at telefonen ringte

Jon Martin Larsen forteller mer om årets Pride-feiring.

– Jeg har vært med på årets Pride, men ikke i går. Vi ladet opp hjemme til paraden i dag og regnet med en lang dag.

Sier han og stopper opp.

– Så våknet jeg av at telefonen ringte i dag.

Budskapet var av den verste sorten. Flere han kjenner var også i nærheten av skyteepisoden.

– Jeg har nære venner som var veldig nær, sier han.

Jon Martin Larsen sier at han tenker på de etterlatte, pårørende og venner til de som er rammet. Så sier han.

– Dette rammer jo alle på sett og vis.

Han fortsetter med å komme med to viktige budskap.

– Det viktigste nå er at alle som sitter hjemme og tenker på å gå i parade: Følg politiets råd. Det er viktig å være trygg.

Pride-paraden er avlyst. Mer her:

Så kommer han til det andre punktet:

– Til alle som ikke er åpne og kjenner seg redde ... det er fare for at de rykker lenger inn i skapet på grunn av dette. Jeg håper snarere det motsatte skjer på grunn av all kjærlighet og støtte som spres fra alle kanter, sier Larsen.

Oppdateringer i sosiale medier

På Facebook har han lørdag formiddag lagt ut følgende melding:

– Kjærlighet til pårørende, sårede, familie og venner og alle andre berørte etter den mistenkte terroren ved London Pub i natt. Vi skulle ønske vi kunne gå i paraden i dag, at vi kunne vise at vi ikke lar oss knekke, men nå må vi alle holde oss trygge. Som lederen for Oslo Pride og FRI akkurat har uttalt; Vi skal snart være stolte og synlige igjen.

Flere andre har uttalt seg etter den tragiske hendelsen:

Nesodden-ordfører Cathrine Kjenner Forsland har lagt ut følgende tekst:

– Forferdelig og trist å våkne til nyheter om skyting og grusomt angrep på uskyldige mennesker. Tankene mine går til de pårørende, de skadde og berørte. Ta vare på hverandre.

Nesodden vgs skriver i sosiale medier:

– Å elske den man vil og være den man er – er en menneskerett. Vi står sammen, du er ikke alene.

FLERE FRA FROGN OG NESODDEN HAR FREMMET BUDSKAPET SITT I SOSIALE MEDIER:

Bildeserie

BILDESERIE: Lokale lag og foreninger sprer kjærlighet i sosiale medier

Kongefamilien har også sendt ut et budskap:

– Familien min og jeg er forferdet over nattens skytetragedie i Oslo sentrum, der to mennesker ble drept og mange skadd, sier kong Harald.

– Vi føler med alle pårørende og berørte og sender varme tanker til alle som nå er redde, urolige og i sorg, sier kongen i uttalelsen.

Statsminister Jonas Gahr Støre sier dette lørdag.

– Mine tanker går til de rammede og deres pårørende. Vi vet ennå ikke hva som lå bak denne forferdelige handlingen, men til skeive som nå er redde og i sorg, vil jeg si at vi står alle sammen med dere i dette, sier Jonas Gahr Støre i en uttalelse til NTB.

NB! Jon Martin Larsen var ansvarlig redaktør og daglig leder i Akershus Amtstidende i perioden 2014 til 2016, men har ingen rolle i lokalavisa i dag.