FROGN/NESODDEN: Tross sin unge alder har Jonas Cato Grønnern lang erfaring som trener for barn. Allerede som 13-åring var han fotballtrener for Tine Fotballskole og har jobbet flere år i Svømmeklubben på Seiersten som svømmeinstruktør før han begynte på Bølgen.

– Det er veldig gøy å jobbe med barn. Det blir mye lek, snakk og moro og kontakten du får med barn når de skal lære under slike settinger er så givende, sier Grønnern.

Amta får lov til å komme inn i bassenget og se han i aksjon og han får lett oppmerksomheten hos barna, som stolt prøver å gjøre de ulike øvelsene han ber de om å gjøre.

– Hvor mange barn er i bassenget av gangen og hvor lenge varer timen?

– Vi kjører to runder og det er maks 25 barn i bassenget per time og vi holder på i cirka 30 minutter. Noe lengre tid enn det er ingen vits, for barna blir slitne og ikke alle er like vant med klorvann. Jeg erfarer at det er viktig å ha det gøy og derfor avslutter vi med frilek de siste fem minuttene, forteller Grønnern. Saken fortsetter under bildet.

– Hvor mange barn er påmeldt svømmekurset dere tilrettelegger for barnehagene?

– Vi er endelig i gang igjen med et tilbud til barnehagene i Frogn, på Nesodden og i Ås og Vestby. Vi er nå i overkant av 80 barn totalt som ønsker å lære og svømme. Vi følger NSFs Trygg i Vann-svømmeopplæring for nivåene, avslutter Grønnern.

Barnehagesvømming er svømmeopplæring i samarbeid med barnehager og DFI Svømming.
DFI har drevet med barnehagesvømming lokalt siden 2018. Pandemien har satt noen pauser for dette tilbudet, men nå settes det endelig i gang igjen.

Nå utvides også tilbudet til å gjelde på Nesodden – i samarbeid med Sjøstjernen. I tillegg har DFI Svømming nylig invitert barnehagene i både Ås og Vestby til gratis barnehagesvømming på Bølgen.

Deltakelse er gratis og dette er en svært populær aktivitet hos barna, assistentene og foreldrene.

 • Program
  – Barnehagesvømming består av én 30-minutters økt i uken i 5 uker. DFI stiller med en instruktør som er kurset av Norges Svømmeforbund og har mange ulike leker og øvelser for barna.
 • Hval og Skilpadde
  – Fokus er å lære barna å flyte og å kunne dykke. Alle barnehager som svømmer med oss, må stille med to assistenter, som kan hjelpe til både i garderoben og i vannet.
 • Transport
  – Det er mulig å møte opp før for å spise lunsj i anlegget, eller bli igjen og spise etterpå. For noen barnehager vil reiseveien kunne bli vanskelig, og vi vil Bølgen kunne være behjelpelig med transport mellom barnehage og Bølgen med buss hvor de refunderer billetten.
 • Påmelding
  – DFI Svømming har svømmeskole for barn med påmelding hele året. Du finner mer informasjon om oss på dfi.no og påmeldingsinformasjon på tryggivann.no