DRØBAK: For åtte år siden ble det arrangert Jul i Juli i Drøbak, altså et julebord for innbyggerne på sommeren. For flere år siden var det også en tradisjon med å dekket til langborg i Storgata.

Cafe Drøbak med blant annet Per Klynderud, har vært pådriver for at tradisjonen skal gjenoppstå. Fredag 8. juli kunne han nemlig arrangere julebordet i Bakgaarden.

– For oss som er født og oppvokst i Drøbak, er dette naturlig. Det er jo julebyen, smiler Klynderud mens deltakerne strømmet til.

– Jeg stoppet salget på 100, så her er det fult. Det er første gangen vi arrangerer dette i Bakgaarden jeg tørr ikke å ha flere her, selv om det er plass til 170 spisende. Det har litt med logistikk, og at folk skal få maten sin varm. Da landet vi på 100 stykker, forklarer Klynderud.

– Hvordan er stemningen her?

– Så langt er alle smilende. Jeg tror at 80 prosent av folkene her kommer fra Drøbak. Men noen kommer også helt fra Kristiansand, sier han og legger til:

– Vi kommer til å arrangere dette igjen om fjorten dager. Dette er et ledd i en prosess som kommer til å gå over flere år. Jeg tror Drøbak etter hvert kommer til å bli kjent for å ha og arrangere Julebord i Juli. Når det er fult i dag, og om 14 dager, vil jeg si at om neste år med fire fulle arrangementer, kan vi videre ha dette hver eneste dag i hele juli.

Se bildeserie:

Bildeserie

BILDESERIE: Stort oppmøte på Jul i Juli

Storkoste seg

Og mange hadde tatt turen hit. Blant disse finner vi Martine Vamberg Nes og Yvonne Vamberg, Håkon Iversen og Rohald fra Drøbak, hvis vi fikk navnene notert korrekt.

– Dette er bra. Det er lenge siden det har blitt arrangert. Det er fint at de finner på noe annet på sommeren også. Maten er god og det er nydelig vær. Drøbak på det beste, kommenterer sistnevnte.

De nøt sprøstekt svor på ribben og noen akevitt.

– Og vi gleder oss til riskremen. Akkurat som julaften, sier gjengen.

Flere kom også med gode tilbakemeldinger i forbifarten:

– Vi skal på julebord. Det er godt, sa kvinnen med etternavnet Terjesen. Hun kommer fra Kolbotn.

– Jeg var her da det var arrangement i Storgata, det var hyggelig. Dette er et fantastisk opplegg. Vi støtter det som er i Drøbak, forteller en kvinne vi ikke fikk navnet på i farta.